Društvo

UP: Osumnjičena A.K. za lažno prijavljivanje krivičnog djela

0403uprava
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova su preduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja za koji je A.K. (34) iz Podgorice podnijela prijavu 27. januara 2014. godine, na osnovu kojih se osnovano sumnja se da se radi o lažnom prijavljivanju krivičnog djela razbojništvo, saopštenoje iz Uprave policije. Ona je večeras privedena zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici.

UP: Osumnjičena A.K. za lažno prijavljivanje krivičnog djela
Portal AnalitikaIzvor

Dežurna služba CB Podgorica je tog dana, oko 4 časa i 50 minuta, obaviještena da je u kući A.K. počinjeno razbojništvo.

Iz Uprave kažu da su policijski službenici postupili po prijavi i izašli na lice mjesta, gdje su izvršili uviđaj, tokom kojeg su izuzeli predmete i tragove koje su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

-A.K. je potom u policijskim prostorijama podnijela prijavu, u kojoj je navela da je tog dana, oko 4 časa i 10 minuta, u njenoj kući u naselju Vrela Ribnička u Podgorici, nad njom počinjeno razbojništvo. Ona je u prijavi navela da su tri maskirana lica, uz prijetnju oružjem, provalila u njenu kuću u kojoj se nalazila sa djecom, gdje su polomila jedan dio stvari iz pokućstva, a potom su je, uz prijetnju vatrenim oružjem i metalnim boksevima, prisilila da im preda novac u iznosu od 550 eura i zlatni nakit, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su preduzeli mjere, i nakon prikupljanja određenih informacija, dovele su do osnovane sumnje da se razbojništvo nije ni dogodilo, nego da je A.K. podnijela lažnu prijavu.

-Osnovano se sumnja da je A.K. lažno prijavila krivično djelo razbojništvo, za koje je navela da je počinjeno na opisani način, te da je novac i zlatni nakit, za koje je kazala da su od nje uz prijetnju otuđeni, prethodno dobrovoljno predala trećem licu.

Osumnjičena A.K. je večeras, uz krivičnu prijavu, privedena zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je od nje uzeo izjavu i naložio da se protiv nje sjutra nadležnom tužiocu podnese krivična prijava u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je počinilla krivično djelo lažno prijavljivanje, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika