Kultura

„Bokeški d-mol“ na Prazniku Mimoze Portonovi

2212bokeski
P
redstava „Bokeški D-mol“, melodrama autora Stevana Koprivice, biće izvedena sjutra sa početkom od 20 časova u Dvorani „Park“ u Herceg Novom, kao prvi pozorišni program Praznika Mimoze Portonovi.

„Bokeški d-mol“  na Prazniku Mimoze Portonovi
Portal AnalitikaIzvor

Predstava, koju je režirao Milan Karadžić i koja je jedna od najviše izvođenih u pozorišnoj produkciji Crne Gore, odigrana je više od 100 puta i nagrađena sa čak četiri Sterijine nagrade.

„Bokeški D-mol“ igran je u svim većim gradovima regiona, a rimejk je premijerno izveden prošle godine i opet izazvao ogromnu pažnju publike. Karte za ovu predstavu u sklopu 45. Praznika Mimoze već su rasprodate.

Predstava govori o ljubavi mlade Peraštanke i francuskog oficira, na pogrešnom mjestu i u pogrešnom vremenu. Autor je zapisao i da je njihova ljubav trajnija od istorijskih i političkih opštih mjesta, uvijek posebna i drugačija emocionalna linija.

U predstavi igraju Jelena Simić, Mladen Nelević, Milena Dravić, Emir Ćatović, Momčilo Otašević, Dejan Đonović, Julija Milačić, Simo Trebješanin, Andrea Mugoša, Branko Ilić i Stevan Radusinović.

Portal Analitika