Društvo

EPCG: Pokradeni bakarni djelovi sa trafostanice Gradišnica

0402gradisnicaok
P
rilikom obavljanja redovnih poslova na održavanju elektroenergertske mreže u okolini Andrijevice, ekipe lokalne Elektrodistribucije konstatovale su da su sa stubne trafo stanice 'Gradišnica'  otuđeni svi bakarni djelovi, saopšteno je Portalu Analitika iz Elektroprivrede Crne Gore.

EPCG: Pokradeni bakarni djelovi sa trafostanice Gradišnica
Portal AnalitikaIzvor

-Dalekovod i dvije trafo stanice bile su pod naponom, upravo iz razloga onemogućavanja krađe, ali je obilaskom dalekovoda evidentirano da su tzv. naponski mostovi skinuti, čime su dalekovod i trafo stanica, koja je bila predmet vandalske krađe, u tom momentu bili u beznaponskom stanju.

Tim povodom, EPCG se obratila MUP-u, CB Berane, u cilju preduzimanja potrebnih mjera kako bi se spriječile krađe i štete na elektroenergetskim objektima, a posebno imajući u vidu da su  krađe učestale i iste mogu dovesti do neželjenih posljedica kako za mještane, koji su priključeni na trafostranicu, tako i za počinioca ovog djela. Inače, ovaj dalekovod snabdijeva potrošače tri mjesne zajednice i katune na tom području- navedeno je u saopštenju.

Elektrodistribucija je slučaj prijavila nadležnim institucijama.

Portal Analitika