Region

BiH: Razriješena dužnosti sudija koja je gola vježbala u kancelariji

gola
S
udija Vrhovnog suda BiH prvostepenom odlukom Disciplinske komisije za sudije Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH razriješena je dužnosti, nakon što je naočigled građana i zaposlenih Opštine Centar gola plesala u svojoj kancelariji, u Palati pravde, saznaje "Dnevni avaz".

BiH: Razriješena dužnosti sudija koja je gola vježbala u kancelariji
Portal AnalitikaIzvor

Sudija je razriješena presudom Disciplinske komisije donijetom 27. januara, i to nakon što je ustanovljeno da je počinila disciplinske prekršaje „ponašanje u sudu i izvan suda koje šteti ugledu sudijske funkcije“ i „ponašanje koje predstavlja kršenje službene dužnosti koja dovodi u pitanje povjerenje javnosti u kredibilitet sudija“.

U odluci Komisije navedeno je da je sudija 16. maja, između 8.05 i 8.45 sati, u svojoj kancelariji na prvom spratu zgrade u kojoj je smješten Vrhovni sud FBiH, u svojstvu sudije, a nakon što se razgolitila na kancelarijskom stolu smještenom nedaleko od prozora, u ležećem položaju, izložena pogledima pojedinih osoba iz zgrade Opštine Centar, neprimjereno nosiocu sudijske funkcija, izvodila vježbe.

Pojedine osobe iz Opštine to su posmatrale i slikale, nakon čega su, kako se navodi, fotografije objavljene u „Dnevnom avazu“. U obrazloženju odluke navedeno je da je sudija bila izložena i pogledima građana s ulice i trolejbuskog stajališta.

 

(blic.rs)

Portal Analitika