Društvo

ĐOKIĆ: Obustavljeni radovi na terminalu u luci Kotor, investitor nema konzervatorske uslove

0402nenterminal
R
adovi na izgradnji putničkog terminala, graničnog prelaza na kotorskoj rivi, obustavljeni su jer investitor Luka Kotor nema neophodne konzervatorske uslove za gradnju. Glavni inspektor Uprave za zaštitu kulturnih dobara Gano Đokić kazao je za Portal Analitika da je juče donio rješenje o obustavljanju radova, jer je za gradnju terminala na samoj kotorskoj rivi neophodna saglasnost Uprave.

ĐOKIĆ: Obustavljeni radovi na terminalu u luci Kotor,  investitor nema konzervatorske uslove
Portal AnalitikaIzvor

„Investitor Luka Kotor ima građevinsku dozvolu koju je izdala opština Kotor, odnosno njen Sekretarijat za urbanizam, ali kakao je Kotor zaštićeno kulturno i prirodno dobro neophodna je saglasnost Uprave za zaštitu kulturnih dobara“, kaže Đokić.

Sagovornik Portala Analitika ističe da je Luka Kotor kao investitor morala da pribavi konzervatorske uslove od Uprave.

Luka Kotor se nije obratila sa zahtjevom za izdavanje konzervatorskih uslova jer u Luci nisu znali da im je potreban ovaj dokument, kaže Đokić i napominje da je Sekretarijat za urbanizam u Kotoru trebao da im ukaže na neophodnost pribavljanja uslova.

Radovi na putničkom terminalu i graničnom prelazu u luci Kotor su obustavljeni do daljnjeg, jer su u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti kulturnih dobara.

foto: skalaradio.com

 

 

Portal Analitika