Abiznis

Obostrani interes za realizaciju projekta podmorskog kabla

terna0302
M
inistar finansija Radoje Žugić sastao se danas sa izvršnim direktorom kompanije TERNA Crna Gora, Kaudiom Markioriem.

Obostrani interes za realizaciju projekta podmorskog kabla
Portal AnalitikaIzvor

Razmatrajući dosadašnje aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje podmorsko interkonektivnog kabla između Crne Gore i Italije, sagovornici su, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, izrazili obostrano zadovoljstvo kvalitetom saradnje. Markiori je posebno pohvalio posvećenost Ministarstva finansija i zahvalio se timu ministra Žugića na efikasnom postupanju i pružanju podrške ovom projektu.

Markiori je upoznao ministra sa tekućim aktivnostima, koje se odnose na projektovanje i izgradnju kabla, i istakao da je, u skladu sa programom projekta, za očekivati otvaranje gradilišta u drugoj polovini godine.

Ministar Žugić je istakao obostrani značaj ovog projekta i izrazio spremnost Ministarstva finansija da, i u nastavku realizacije projekta, doprinese rješavanju svih potencijalnih otvorenih pitanja.

Takođe je prenio namjeru Vlade Crne Gore da, paralelno sa implementacijom najboljih standarda i evropske prakse i kroz proces harmonizacije regulatornog okvira sa direktivama EU, naročito u oblasti finansijske i fiskalne politike, obezbijedi pretpostavke za dodatna ulaganja ove italijanske kompanije u Crnu Goru.

 

Portal Analitika