Društvo

UC: Oduzeto 350 mobilnih telefona "iPhone 5S"

0302iPhone5s-2
C
arinski i policijski službenici u blizini graničnog prelaza Sukobin oduzeli su 350 mobilnih telefona iPhone 5S, vrijednih oko 170.000 eura.

UC: Oduzeto 350 mobilnih telefona "iPhone 5S"
Portal AnalitikaIzvor

- Službenici Uprava carina i policije kod državljanke Republike Albanije, L.B. (51) iz Skadra, pronašli i oduzeli veliku količinu neprijavljene robe - 350 mobilnih telefona iPhone 5S, vrijednosti od oko 170.000 eura - saopšteno je iz Uprave carina.

Naime, službenici Stanice granične policije Ulcinj su sinoć oko 19 časova, u blizini zajedničkog graničnog prelaza Sukobin, kontrolisali putničko vozilo marke "mercedes", albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao albanski državljanin F.Z, dok su se u vozilu kao saputnici nalazili L.B. i M.Z.

Policajci su pregledom uočili torbe u kojima su se nalazili mobilni telefoni.

- Vozilo i lica su potom privedeni na ZGP Sukobin, gdje su carinski i policijski službenici izvršili detaljan pregled vozilla, u kojim je pronađeno i oduzeto 350 mobilnih telefona marke iPhone 5S 16 GB Gold - GSM, čija se vrijednost procjenjuje na oko 170.000 eura - navodi se u saopštenju Uprave carina.

L.B. je potvrdila policajcima da je neprijavljena roba njena. Službenici Uprave carina su potom preuzeli L.B. i mobilne telefone.

L.B. je privedena sudiji za prekršaje u Ulcinju, koji joj je izrekao novčanu kaznu.

- Mobilni telefoni koje je, kako se sumnja, L.B. imala namjeru da transportuje preko graničnog prelaza mimo carinskih propisa, su oduzeti - saopštila je Uprava carina.

 

Portal Analitika