Društvo

DN: Hrvatska prodaje Park Prevlaka

okpark
U
drugoj fazi privatizacije hrvatskih preduzeća Vlada u Zagrebu planirala je da ove godine među 28 kompanija proda i Park Prevlaka, preduzeće u državnom vlasništvu koje ima zemlju na području poluostrva Prevlaka, saznaju Dnevne novine.

DN: Hrvatska prodaje Park Prevlaka
Portal AnalitikaIzvor

Dubrovački vjesnik je objavio da bi "Park Prevlaka trebalo prije svega da bude 'dokaz' da se Hrvatska neće odreći tog poluostrva u korist susjedne Crne Gore".

Za sada je nejasno da li Hrvatska prodaje i zemlju na Prevlaci ili samo preduzeće koje gazduje tom zemljom.

Crna Gora i Hrvatska duže od dvije decenije nijesu riješile vlasništvo oko teritorije poluostrva Prevlaka, na ulazu u Bokokotorski zaliv. Protokol o privremenom režimu razgraničenja Hrvatske i Crne Gore na Prevlaci, koji je još krajem 2002. godine potpisan na desetogodišnje razdoblje, istekao je on.

Načelnik opštine Konavle Luka Korda izjavio je hrvatskim medijima da je odluka države o prodaji udjela u društvu Park Prevlaka i više nego smiješna.

"Kome će prodati? Ima li ijedna budala koja bi to kupila? Društvo Park Prevlaka osnovano je s ciljem zaštite toga prostora. Strašno će se obogatiti onaj ko se odluči otkupiti udio države. Doduše, imalo bi smisla tek kad bi država odlučila prodati svoju zemlju na Prevlaci", smatra Korda.

 

 

Portal Analitika