Društvo

DPS Pljevalja odlučio: Nikola Pašić i Kralj Petar ostaju

pljevlja
I
ako je to ranije najavljeno, pljevaljski odbor DPS-a neće inicirati promjenu naziva ulica koje nose imena Nikole Pašića i kralja Petra Karađorđevića, iako, kako saopštavaju, veličaju istoriju drugih država i imena koja su dala doprinos nestanku države Crne Gore, javlja Radio AntenaM.

DPS Pljevalja odlučio: Nikola Pašić i Kralj Petar ostaju
Portal AnalitikaIzvor



U saopštenju opštinskog odbora navodi se da Pljevljake više brine alarmantno stanje u kojem se grad nalazi, a nazivi ulica, ma koliko sporni bili, u ovom trenutku za njih su beznačajni.

A samo prije 20-ak dana, predsjednik pljevaljskog odbora DPS-a Filip Vuković za isti radio je kazao:

,,Nemaju nikakve veze i nikakve zasluge u Pljevljima. Mislim da je to potpuna dekadencija da dvije najvažnije ulice u gradu nose njihova imena.’’

Ipak dvadeset dana nakon te izjave situacija je drugačija. Opštinski odbor smatra da je priča o spornim nazivima ulica samo pokušaj političkih oponenata da skrenu pažnju sa bitnih tema za građane. Upitan da li i dalje misli ono što je rekao prije dvadesetak dana, da Nikola Pašić i kralj Petar Karađorđević ne zaslužuju da pljevaljske ulice nose njihova imena, Vuković kaže:

,,Nije posrijedi nikakvo mišljenje. Riječ je o stavu Izvršnog odbora čiji sam ja predsjednik. Izvršni odbor je kolektivno tijelo i odluke ne donosi predsjednik. ’’

Pljevlja nikada nijesu činile ulice i nazivi, već isključivo građani - saopštili su iz pljevaljskog DPS-a. Trebalo bi se, kažu, pozabaviti stvarnim problemima, s ciljem da  obezbijede bolje uslove života u industrijskom centru sjevera Crne Gore. 

Lokalni izbori se približavaju, a nakon toga, možda i ostane prostora, da se pljevaljski DPS pozabavi „beznačajnim, a dekadentnim problemima“.

Tome se, podsjetimo, prije dvadesetak dana i nadao predsjednik pljevaljskog odbora DPS-a Filip Vuković:

,,Nadam se da će nakon izbora doći do bitnih promjena u SO Pljevlja i da će tada promjena biti  moguća.“

Portal Analitika