Turizam

FOTO: Ski karavan – pun pogodak za vraćanje na snijeg

 

javor
S
kijaši, borderi i ljubitelji aktivnosti na snijegu su se ovog vikenda u punom broju vratili ski centrima u Crnoj Gori. Njih preko hiljadu boravi danas u skijalištima, od kojih je 250 iskoristilo povoljnosti ski karavana iz Podgorice, Herceg Novog, Kotora, Tivta, Bara i Budve, koji je organizovala Nacionalna turistička organizacija u okviru kampanje „Bijeg na snijeg“, saopšteno je Portalu Analitika iz TO.

FOTO: Ski karavan – pun pogodak za vraćanje na snijeg
Portal AnalitikaIzvor

 

Ski karavan je organizovan oba dana vikenda, pa će i sjutra zainteresovani građani biti u prilici da posjete ski centre u Kolašinu i Žabljaku. Zbog izuzetnog interesovanja sjutra će biti organizovan i ski karavan prema „Vučju“. Ovaj ski centar je sklopio aranžmane sa osnovnim školama iz Podgorice pa će djeca biti u prilici da nauče skijanje u organizovanim ski školama.

javor2
Povoljni vremenski uslovi su uticali da se gosti, ne samo iz Crne Gore već i Rusije, Ukajine, Albanije odluče na skijanje u našim ski centrima. Dovoljna količina snijega privukla je najviše porodice sa djecom, a u okviru ski karavana danas su animatori najmladjima uljepšali boravak.

Prema informacijama iz ski centara, visina sniježnog pokrivača iznosi:

javor3
„Savin kuk“: 35cm u podnožju staze i 150cm na vrhu staze

„Javorovača“: 30cm u podnožju staze i 40cm na vrhu staze

„Kolasin 1450“: 38cm u podnožju staze i 110 cm na vrhu staze

„Vučje“: 30cm na podnožju staze i 60cm na vrhu staze

 

Iz ski centara najvaljuju odličnu atmosferu na stazama i u narednom periodu, i pozivaju sve goste da uživaju u čarima planina.

 

NTOCG će i u narednom periodu organizovati ski karavan. Nakon objavljivanja poziva na portalu www.montenegro.travel i društvenim mrežama na kojima NTO ima profil, svi zainteresovani se mogu prijaviti putem poziva Call centru na broj 1300.

 

Portal Analitika