Abiznis

Do sada stigle dvije ponude za Kovačnicu

0102kap
N
a tender za kupovinu imovine Kovačnice, prerađivačke fabrike Kombinata aluminijuma, do sada su stigle dvije ponude, od kojih je jednu dostavio nikšićki Uniprom, pišu Vijesti.

Do sada stigle dvije ponude za Kovačnicu
Portal AnalitikaIzvor

Direktor i vlasnik Uniproma, Veselin Pejović, potvrdio je Vijestima da je dostavio ponudu na obnovljeni tender, ali nije želio da otkriva detalje do otvaranja, koje će u ponedjeljak biti organizovano u Privrednom sudu.

Stečajni upravnik Zdravko Cicmil nije mogao da saopšti ko je poslao drugu ponudu za Kovačnicu, s obzirom da je zatvorena. Prema izvoru Vijesti, postoji mogućnost da je drugu ponudu dostavio Gojko Pejović, koji je pokazao interesovanje za kupovinu fabrike, navodno u ime bliskog rođaka iz Njemačke.

Veselin Pejović je rekao da ne zna ništa o drugoj ponudi za Kovačnicu, uz objašnjenje da nije ni u rođačkoj, niti bilo kakvoj drugoj vezi sa prezimenjakom koji je obilazio tu firmu.

Kovačnicu je prije više od pola godine obilazio predstavnik londonske firme Get Sales, povezane sa njemačkim HGL-om.

Imovina Kovačnice je na obnovljenom oglasu ponuđena po početnoj cijeni od dva miliona eura, dok je na prethodnom ona iznosila 4,52 miliona eura. Uniprom je tada nudio 400 hiljada, a i postavio uslove koje Cicmil nije mogao ispuniti.

Predmet prodaje su građevinski objekti sa zemljištem bivše vojne fabrike KAP-a ukupne površine oko 25 hiljada kvadrata, kao i preostala oprema, proizvodna postrojenja i transportna sredstva.

Izvor: Vijesti

Portal Analitika