Društvo

U Podgorici rasvijetljene dvije krađe

hapsenje
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centar bezbjednsoti Podgorica su rasvijetlili dvije krađe i sinoć 30. januara 2014. godine, lišili slobode državljanina Republike Srbije M.P. (29) iz Loznice i M.M. (44), nastanjenog u Podgorici, zbog osnovane sumnje, da su počinili po jedno krivično djelo krađa, saopšteno je iz Uprave policije. Naime, M.P. je, kako se sumnja, 28. januara 2014. godine, počinio krivično djelo krađa na način što je, iz stana – vlasništvo D.Đ. iz Podgorice, lociranog u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, u kojem je privremeno stanovao, otuđio alat, alkoholno piće i više odjevnih predmeta.

U Podgorici rasvijetljene dvije krađe
Portal AnalitikaIzvor

O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Policijski službenici su pronašli dio otuđenih predmeta koji su oduzeti radi vraćanja oštećenoj strani.

Nakon lišenja slobode M.P. je, uz izvještaj, u zakonskom roku, predat Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

M.M. se sumnjiči da je počinio krivično djelo krađa u novembru 2013. godine, na štetu M.R. iz Podgorice, na način što je otuđio vozilo marke „Volkswagen“ podgoričkih registarskih oznaka – vlasništvo oštećenog koje se nalazilo parkirano ispred kuće oštećenog, aparat marke „Bosh“ namjenjen za tehnički pregled vozila, kao i komplet gedora - ključeva za vozila i dva mobilna telefona.

Nakon toga M.M. se, sumnja se, sa pomenutim vozilom udaljio sa lica mjesta, a otuđene predmete prodao na području Bara i Ulcinja.

O događaju je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo.

Policijski službenici su uspjeli da pronađu otuđeni aparat marke „Bosh“, koji je uz potvrdu oduzet i biće vraćen oštećenom vlasniku.

Nakon lišenja slobode M.M. je, u zakonskom roku, uz izvještaj, predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika