Abiznis

Biorazgradiva ambalaža u avionima Montenegro Airlinesa

mne3101
M
ontenegro Airlines će, kao društveno odgovorna firma, a prateći savremene trendove poslovanja, od  1. februara na svim svojim letovima služiti hranu zapakovanu u ekološku, biorazgradivu  ambalažu, saopšteno je iz te kompanije.

Biorazgradiva ambalaža u avionima Montenegro Airlinesa
Portal AnalitikaIzvor

S obzirom na to da ekološka prihvatljivost materijala i mogućnost njegovog recikliranja sve više zamjenjuje klasične materijale,  naš nacionalni avioprevoznik je odlučio da usvoji ovu pozitivnu praksu i u svojim avionima po prvi put hranu služi u ekološkoj ambalaži.

Uvažavajući zahtjeve ekonomičnosti, sa jedne  i ekološke odgovornosti, sa druge strane, nacionalni  avioprevoznik se odlučio na ovu novinu u svom poslovanju.

-Odgovorno poslovanje podrazumijeva i zaštitu životne sredine. U tom cilju naša ekološka ambalaža ima sve potrebne sertifikate o ekološkoj prihvatljivosti. Upravo jednostavnost primjene, praktičnost i ekonomičnost  uslovila je široku primjenu u svijetu. Naša biorazgradiva ambalaža je zdravstveno i ekološki sigurna, ekonomična, pouzdana, kvalitetna, funkcionalna i lagana - izjavila je Daliborka Pejović predsjednica Odbora direktora Montenegro Airlinesa, ali i državna sekretarka Ministarstva odrzivog razvoja i turizma, povodom novine u poslovanju nacionalnog avio-prevoznika.

Iz Montenegro Airlinesa pozivaju i ostale privredne subjekte da im se pridruze porucujuci da je na svima nama da kad iskoristimo ambalazu odgovorno postupamo s njom kao sekundarnom sirovinom, te da svi koristeci sistem povrata ambalaze doprinesemo ekonomičnosti, očuvanju energije, prirodnih resursa i  zaštiti okoline.

Portal Analitika