Društvo

NAGRADNA IGRA: Dragan i Zoran dobitnici dvije „Internetske lingvistike“ Dejvida Kristala

3101icjk2POCETNA
I
nstitut za crnogorski jezik i književnost (ICJK) i Portal Analitika nagradili su Dragana Tepavčevića i Zorana Manojlovića sa po jednim primjerkom knjige „Internetska lingvistika“ autora Dejvida Kristala.

NAGRADNA IGRA: Dragan i Zoran dobitnici dvije „Internetske lingvistike“ Dejvida Kristala
Portal AnalitikaIzvor

 

„Internet je sastavni dio savremenoga života i lingvisti sve više proučavaju njegov uticaj na jezik. U ovome priručniku prilagođenom studentima, vodeći autoritet u oblasti jezika profesor Dejvid Kristal nadovezuje se na znameniti bestseler „Jezik i internet“ i temu predstavlja kao novu oblast: internetsku lingvistiku“, kažu iz ICJK o ovom djelu.

Kako navodi izdavač, u svome prepoznatljivom stilu Kristal se u knjizi „Internetska lingvistika“ bavi onlajn jezičkim pitanjima koja nas dotiču na svakodnevnome nivou, inkorporirajući primjere iz stvarnoga života izvučene iz sopstvenih studija i ličnoga angažmana u internetskim kompanijama. Date su nove lingvističke analize Tvitera, bezbjednosti na internetu i onlajn reklamiranja; istražuje se sve više višejezični karakter interneta i nude opservacije koje bacaju svijetlo na čitav niz obrazaca onlajn ponašanja, od neželjenih poruka do uzvičnika.

Nagradu dobitnici mogu podići utorkom od 9 do 15 časova u prostorijama Instituta za crnogorski jezik i književnost koje se nalaze na Bulevaru Mihaila Lalića, u zgradi Biotehničkog instituta. Za sve informacije u vezi sa podizanjem nagrade dobitnici se mogu informisati na broj telefona 020/265-014.

Portal Analitika