Društvo

Đurović i Medenica svjedoci u istrazi o ubistvu Jovanovića

31duskojovanovic
U
okviru istrage o ubistvu Duška Jovanovića, tužilaštvo će saslušati i Vesnu Medenicu, sadašnjeg predsjednika Vrhovnog suda, i Dragana Đurovića, nekadašnjeg šefa policije.

Đurović i Medenica svjedoci u istrazi o ubistvu Jovanovića
Portal AnalitikaIzvor

Medenica je u vrijeme ubistva Jovanovića bila vrhovni državni čužilac, dok je Đurović bio ministar unutrašnjih poslova, piše Dan.

Tužilaštvo će uzeti izjavu od Medenice jer su punomoćnici oštećene porodice Jovanović, tokom trajanja postupka, ukazivali da je bilo propusta u radu tužilaštva.

„Advokati porodice Jovanović su tokom istrage i suđenja iznosili niz primjedbi na rad tužilaštva. U istrazi, koja js nedavno otvorena povodom ubistva Jovanovića, biće saslušana i Vesna Medenica koja je tada bila na čelu čužilaštva“, potvrđeno je Danu u tužilaštvu.

Tokom suđenja Damiru Mandiću, advokati porodice Jovanović su tvrdili da je državni tužilac nadležan za sve tužioce, tako da se zbog propusta ne mogu kriviti samo istražni sudija i zamjenik višeg tužioca.

Oni su tada tražili da sudija Radovan Mandić pozove u svojstvu svjedoka i Vesnu Medenicu, koja je po funkciji najodgovornija za istragu, i da ispita zbog čega je svojim nečinjenjem i pasivnim držanjem pomogla da brojne stvari ostanu nerazjašnjene.

Izvor: Dan, CdM

Portal Analitika