Abiznis

Usvojen Agrobudžet vrijedan 20,4 miliona eura

3001vlada
V
lada Crne Gore usvojila je na današnjoj sjednici Agrobudžet za 2014. godinu u iznosu od 20.400.000 eura, rekao je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović.

Usvojen Agrobudžet vrijedan 20,4 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor


Ministar Ivanović je kazao da je Agrobudžet za 2014. godinu dobro osmišljen i da je na njemu rađeno preko šest mjeseci. Agrobudžetom će se opredijeliti sredstva za realizaciju pojedinih programa u skladu sa postavljenim dugoročnim ciljevima, ekonomskom politikom Vlade za 2014. i strategijama: Crnogorska poljoprivreda i EU – Strategija proizvodnje hrane i razvoja ruralnih područja, Nacionalni program proizvodnje hrane i razvoja ruralnih područja, Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju i drugim zakonima iz oblasti poljoprivrede.

Ovo je  četrnaesti po redu Agrobudžet i prvi koji je usvojen u januaru. On se posebno zahvalio bivšem ministru Milutinu Simoviću i Mariji Krstić , koji su prvi izdejstvovali donošenje Agrobužeta 2001. godine.

Ministar se osvrnuo i na novine u Agrobudžetu, koje se tiču podrške u mljekarstvu, vinogradarstvu, voćarstvu i maslinarstvu. Akcenat je stavio na premije za mlijeko, koje su u Crnoj Gori veće nego u zemljama regiona i na nastavak organske proizvodnje.. Budžet se sastoji od 16. mjera ruralnog razvoja i osam mjera direktnog plaćanja.

Ivanović je na kraju rekao da je iznenađen reakcijom pristunih. – Vidim začuđenost u vašim pogledima, ali naš odgovor su investicije- zaključio je ministar.









Portal Analitika