Društvo

Djeca iz kampa Konik dobila školski pribor

2901konik
C
rveni krst Crne Gore je danas u Kampu Konik organizovao podjelu školskog pribora za djecu RE populacije uzrasta od prvog do šestog razreda.

Djeca iz kampa Konik dobila školski pribor
Portal AnalitikaIzvor

Ukupno oko 160 paketa školskog pribora je podijeljeno učenicima 6 gradskih škola („Savo Pejanović“, „Marko Miljanov“, „B.V. Podgoričanin“, „21. maj“, „Vuk Karadžić“ i „Vladimir Nazor”). Pored toga, učenicima od 2. do 4. razreda isturenog odjeljenja OŠ “Božidar Vuković – Podgoričanin” u Kampu 2 podijeljeno je oko 180 paketa.

Ajdezi Ljabinot je istakao da se posebno obraduje kada mu učiteljica pomene da će stići pomoć Crvenog krsta.

“Znam da ću uvijek nešto lijepo dobiti kada dođe pomoć Crvenog krsta. Posebno volim da učim matematiku, tako da volim pribor za geometriju”, kaže Ljabinot.

Valentina, učenica IV razreda se obradovala donaciji, naročito priboru za crtanje i masnim bojicama, jer posebno uživa u crtanju i časovima likovne kulture.

Podjela školskog pribora je obezbijeđena od strane LDS Charites, dobrotvorne organizacije koja finansira i sprovodi različite projekte za pomoć i razvoj u 173 države.

Osnovni cilj njihovih aktivnosti jeste pružanje podrške zajednici i osnaživanje pojedinaca koji žive u njoj. Predstavnik ove organizacije u Crnoj Gori, Elder Westwood, dao je svoj doprinos u raspodjeli, i istakao da je cilj ove aktivnosti pomoć djeci u redovnom školovanju.

U ime Crvenog krsta Crne Gore, donaciji je prisustvovala i na istoj se zahvalila programska koordinatorka Marta Perković, koja je navela: ”CKCG već šest godina unazad podržava učenike gradskih škola u nadi i želji da im omogući pristojan način redovnog i kontinuiranog školovanja, ali i da pomogne njihovim roditeljima koji najčešće nijesu u mogućnosti da svojoj djeci obezbijede osnovne uslove za rad, kao ni sav neophodni đački pribor. Ovakve distribucije mnogo znače romskoj djeci koja zaista žele da se obrazuju, završe školu u rade u Crnoj Gori”.

Portal Analitika