Društvo

Psi koji najmanje laju

2801pas
A
ko tražite psa koji je blag za uši i laje vrlo malo ili nimalo, razmislite o nekoj od sljedećih pasmina.

Psi koji najmanje laju
Portal AnalitikaIzvor

Basenji: Ovaj vrlo zanimljivi afrički pas poznat je po tome što ne laje, već kada je uzbuđen proizvodi zvuk sličan jodlovanju, ali ni to ne čini prečesto.

Avganistanski hrt: Jedan od najljepših i najelegantnijih pasa još je i vrlo vjeran i vezan uz porodicu. Iako u životu voli ekstreme, ekstremno lajanje nije nešto što ga pretjerano zanima.

Bulmastif: Ova je pasmina vrlo umiljata, uravnotežena i zaštitnički raspoložena prema porodici, ali ipak više balavi, njuška i hrče, nego što laje.

Škotski jelenji hrt: Ovaj pas ima srce lovca, ali kod kuće se ponaša dostojanstveno i odlično se slaže sa porodicom. Ne morate da se brinete zbog lajanja, ali potrebno je pripaziti na psa kada je u blizini glodara ili manjih životinja.

Afrički gonič lavova: On je velik i vrlo snažan i ne treba mu lajanje kako bi odbranio svoj čopor. Odličan je lovac koji voli aktivnosti u prirodi, ali isto tako i da uživa sklupčan na kauču.

Šar pej: Simpatičan i tih, ovaj naborani kineski pas vrlo je povezan s porodicom, a laje samo kada se igra ili je u neposrednoj opasnosti.

Ruski hrt: Ovi prekrasni i graciozni psi uglavnom su tihi i vrlo pristojni. Ipak, treba im mnogo aktivnosti i igre.

Na kraju ipak imajte na umu da su, iako su neke pasmine sklonije lajanju od drugih, svi psi su individualci tako da lajanje zavisi od niza faktora, od genetike do odgoja, a ne samo od pasmine.

Izvor: Index.hr; foto: ljubimci-forum.com

Portal Analitika