Društvo

Crnogorski omladinski dom u Kuli dat na upravljanje drugoj instituciji

2501Crnogorski_omladinski_dom
C
rnogorska partija je saopštila da je zabrinuta zbog odluke opštinske vlasti u Kuli da se Crnogorski omladinski dom, zgrada koju je do sada koristilo Kulturno umjetničko društvo „Durmitor“ iz Kule, da na upravljanje drugoj instituciji kulture. Crnogorska partija će, kako su naveli u saopštenju Portalu Analitika, predsjedniku opštine Kula uputiti zahtjev za preispitivanje odluke, sa nadom da će ona biti preinačena i da će se KUD –u „Durmitor“ omogućiti nesmetano obavljanje svojih aktivnosti.

Crnogorski omladinski dom u Kuli dat na upravljanje drugoj instituciji
Portal AnalitikaIzvor

"Na sjednici Opštinskog vijeća, koja je održana 23. januara usvojen je Zaključak kojim se Kulturnom centru Kula daje na upravljanje, korišćenje i održavanje poslovna zgrada Crnogorski omladinski dom“ i zadužuje da utvrdi način korišćenja od strane kulturno umjetničkih društava i ostalih udruženja građana opštine Kula. Crnogorska partija će predsjedniku opštine Kula uputiti zahtjev za preispitivanje odluke, sa nadom da će ona biti preinačena i da će se KUD –u „Durmitor“ omogućiti nesmetano obavljanje svojih aktivnosti".

Ovakva odluka, kažu u Crnogorskoj partiji, ugrožava prava građana pripadnika crnogorske zajednice u opštini Kula i doprinosi nastavku procesa nijihove nacionalne asimilacije.

KUD „Durmitor“, u kojem je aktivno preko 250 amatera u 15 sekcija, je osnovano 2002. godine sa ciljem da se bavi očuvanjem tradicionalne kulture naroda sjevernog dijela Crne Gore, odakle potiče oko 8500 stanovnika u opštini Kula.

 

 

Portal Analitika