Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • VUJOVIĆ: Čeka nas dug arbitražni postupak sa Rusima, osporićemo osnovanost tužbenog zahtjeva

VUJOVIĆ: Čeka nas dug arbitražni postupak sa Rusima, osporićemo osnovanost tužbenog zahtjeva

2401brankovujovicok
A
rbitražni proces pred sudom u Beču trebalo bi da počne za nekoliko mjeseci i očekujem da će trajati dugo, izjavio je Portalu Analitika predsjednik Radne grupe zadužene za arbitražni spor sa bivšim vlasnikom KAP-a CEAK-om Branko Vujović.

VUJOVIĆ: Čeka nas dug arbitražni postupak sa Rusima, osporićemo osnovanost tužbenog zahtjeva
Portal AnalitikaIzvor

Vlada je na jučerašnjoj sjednici imenovala Radnu grupu, čiji su članovi generalni direktor u Ministarstvu ekonomije Dragan Kujović, sekretar u Ministarstvu pravde Nataša Pešić, savjetnik predsjednika Vlade Aleksandar Tičić, pomoćnik sekretara u Sekretarijatu za razvojne projekte Biserka Dragićević, načelnik u Ministarstvu finansija Dragan Darmanović, načelnik u Ministarstvu ekonomije Goran Nikolić, samostalni savjetnik u Ministarstvu ekonomije Tanja Markoč i samostalni savjetnik u Ministarstvu ekonomije Svetlana Stijepović. Bivši vlasnik KAP-a je tužio državu Crnu Goru i odštetni zahtjev je “težak” 100 miliona eura.

Vujović je precizirao da tužena strana još nije dobila tužbeni zahtjev.

- Sada se bira Sudsko vijeće i kad se izabere treći sudija dobićemo sadržaj tužbe. Nakon toga treba da pripremimo odgovor u roku od nekoliko mjeseci i tada bi proces pred sudom mogao da počne. Koliko će trajati zavisi od više faktora, ali svakako očekujem da će trajati dugo- pojasnio je Vujović, napominjući da je obaveza Radne grupe da obezbjedi kompletnu dokumentaciju kojom će osporiti osnovanost tužbenog zahtjeva.

U informaciji koju je Vlada juče usvojila se navodi da će za arbitražnog sudiju država kandidovati profesora Tibora Varadija.

Portal Analitika