Društvo

MARKOVIĆ: Napadi na novinare nijesu slučajni incidenti pojedinca

okmarkovic11
P
otpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković kazao je gostujući u emisiji „Načisto“ na Televiziji Vijesti autora Petra Komneneića, da premijer Milo Đukanović nije sinoć u Ulcinju govorio napamet kada je kazao da su za napade na novinare krivi iznajmljeni kriminalci i da postoje oni koji iz „sistema podržavaju takve namjere ili eventualno usporavaju istragu“.

MARKOVIĆ: Napadi na novinare nijesu slučajni incidenti pojedinca
Portal AnalitikaIzvor

Marković je rekao da je premijer do toga saznanja došao na osnovu razgovora sa onima koji istražuju ovaj slučaj.

- Vjerujem da predsjednik Đukanović nikad ništa ne saopštava na pamet. Vjerujem da je u tim razgovorima koje je imao sa ljudima koji se bave pitanjima u ovim predmetima možda došao do nekih saznanja koja tu njegovu formulaciju osnažuju. Ja sa predsjednikom tim povodom nijesam razgovarao. Ali je svakom ko je u politici i ko ima analitičku sposobnost jasno da ovo ne mogu biti slučajni incidenti pojedinca kojem je palo na pamet da postavi eksploziv tačno ispod prozora glavnog i odgovornog urednika Vijesti – rekao je Marković za TV Vijesti.

Na pitanje novinara „na što ste mislili kad ste prošle godine izjavili da imate makar jedan pouzdan dokaz ko sotji iza afere „crne trojke“, Marković je rekao da odgovor na to treba da da tužilaštvo.

- Ja to nijesam rekao napamet. To sam rekao kao ministar koji je imao uvida u dokumentaciju koju je pripremala policija i ustupila Tužilaštvu. Taj dokument govori o nekim ljudima i njihovim interesima da toj aferi daju takav značaj – rekao je Marković.

Ministar je istakao da se nada da će Tužilački savjet u narednih nedelju dana biti u punom sastavu ističući da insitutcije nijesu blokirane i da funkcionišu.

Portal Analitika