Društvo

Radnici Puteva blokirali skladišnu zonu na Zabjelu

2301sopodgoricaok
N
ezadovoljni bivši radnici “Puteva” radikalizovali su proteste i jutros su blokirali Servisno-skladišnu zonu na Zabjelu i nijesu dozvolili normalno odvijanje procesa rada, saopšteno je Portalu Analitika iz kompanije.

Radnici Puteva blokirali skladišnu zonu na Zabjelu
Portal AnalitikaIzvor

-Blokadom nijesu dozvolili da na teren izađu vozila i građevinske mašine, čime onemogućavaju „Puteve” da obavljaju svoju djelatnost i sprovode mjere utvrđene planom reorganizacije društva, a za čije usvajanje su glasali svi bivši i sadašnji radnici. Na ovaj način, ova lica „Putevima” nanose ogromnu štetu. Najavljuju i dalju blokadu ovog privrednog društva, čime ga dovode u vrlo nezgodnu situaciju, zapravo u situaciju da neće moći da radi i da ostvaruje prihode, a zbog toga ni da  izmiruje svoje obaveze u skladu sa Planom otplate duga kojim su hronološki utvrđene klase povjerilaca i isplatni redovi- ističe se u saopštenju.

Podsjećaju da su „Putevi”, koji se trenutno nalaze u reorganizaciji, čiji je sastavni dio i plan otplate dugova, počeli sa realizacijom svojih obaveza.

-I bivšim i sadašnjim radnicima izmirena je zaostala februarska zarada, licima koja su ostvarila pravo na starosnu penziju izmirena je pripadajuća otpremnina po tom osnovu, izmirene su naknade po osnovu povreda na radu, naknade u vidu pomoći za smrtne slučajeve u porodici, kao i zaostale jubilarne nagrade. Sve ovo je isplaćeno prije planiranog roka, odnosno prije primjene usvojenog plana reorganizacije. Nije suvišno naglasiti još jednom da su ove obaveze Planom reorganizacije predviđene za realizaciju tek u četvrtom kvartalu 2014. godine. Što se tiče obaveza, odnosno dugovanja koja se odnose na neisplaćene poreze i doprinose na zarade i druga lična primanja, te obaveze se ne odnose samo na bivše radnike, već i na radnike koji su zadržani na radu nakon otvaranja stečaja nad „Putevima”. Ni po ovom pitanju nije suvišno naglasiti da su „Putevi” i Glavni grad preduzeli sve što je u njihovoj nadležnosti, a da je dalji postupak i odlučivanje u nadležnosti Vlade Crne Gore, odnosno resornog ministarstva- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika