Društvo

SNP čestitala Dan novinara

snpp
S
ocijalistička narodna partija Crne Gore, povodom Dana novinara, 23. januara, čestitala je svim poslenicima javne riječi ovaj važan datum i dodaju da novinarima treba dodijeliti status službenih lica.

SNP čestitala Dan novinara
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode iz ove partije “sloboda medija, objektivno i nezavisno informisanje, predstavljaju jednu od okosnica demokratskog i razvijenog društva, uz pravo svih građana da budu pravovremeno i objektivno informisani”.

“Nažalost, činjenično stanje u Crnoj Gori pokazuje da nema konkretnih rezultata u istragama brojnih dosadašnjih napada i zločina nad slobodom medija, čime se samo ohrabruju njihovi inspiratori i nalogodavci i time u kontinuitetu stvara atmosfera straha, nepovjerenja, neravnopravnosti i antidemokratije”, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Iz SNP-a navode da “ovakvo stanje predstavlja prijetnju daljem evropskom putu Crne Gore, a odgovornost aktuelne vlasti je svakako najveća”.

Iz Medijskog centra SNP CG kažu da ova partija “snažno podržava ideju i mogućnost da se poslenicima javne riječi dodijeli status službenih lica”.

“Uz čestitke  svim ovogodišnjim dobitnicima novinarskih nagrada koje su im dodijelile kolege iz esnafskih udruženja,  SNP CG ukazuje na značaj slobodnog novinarstva preko kojeg se odslikavaju ukupne građanske slobode svake zemlje. Sloboda novinarstva je  temelj demokratije, a sloboda i hrabrost idu zajedno”, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Anlitika.

Iz SNP-a smatraju da će i ovaj “23. januar, proteći u podsjećanju na to koliko su mediji  bitni za održavanje demokratije, razvoj društva i poštovanje ljudskih prava, ali i podsećanje  na sve one svijetle likove novinara, koji su za slobodnu riječ u Crnoj Gori dali mnogo, pa i najviše što se može priložiti u temelje jedne profesije".

Portal Analitika