Društvo

LPCG čestitala Dan novinara Crne Gore

2301liberali
L
iberalna partija je čestitala svim medijskim radnicima, 23. januar Dan novinara Crne Gore i pozvala državne organe da medijima omoguće neophodne uslove za slobodan rad. Mediji su sve više izloženi raznim napadima, pa je samim tim skoro nemoguće da rade u ovakvim okolnostima, navodi se u saopštenju koje je Liberalna partija dostavila Portalu Analitika.

LPCG čestitala Dan novinara Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Liberalna partija Crne Gore smatra da država i lokalne uprave moraju da zadrže ulogu u očuvanju svojih javnih servisa i lokalnih medija, ukoliko želimo istinsku borbu protiv društvenih devijacija i izgradnju demokratski uređenog društva, ali nikako na štetu privatnih, štampanih i elektronskih medija.

-Građani i građanke imaju pravo  na objektivno, nezavisno i nepristrasno informisanje, a svako nerazumijevanje ovog problema od strane čitavog društva, dovodi do opasnosti da postanemo država bez dostojanstva i identiteta. Otvorenost medija i sloboda medijskog izvještavanja, te nezavisnost novinarske profesije su temeljne pretpostavke slobodnog društva kojemu većina ljudi u našoj državi stremi, rekao je predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović.

Portal Analitika