Društvo

DN: Nikčević suspendovan jer je suvlasnik dvije privatne firme

oknikcevic11
N
edavno izabrani generalni sektretar Saveza samostalnih sindikata i predsjednik Sindikata policije Marko Nikčević suspendovan je nakon što je Unutrašnja kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova MUP utvrdila da je, uporedo sa obavljanjem policijske dužnosti, suvlasnik dvije privatne firme. Rješenje o njegovoj suspenziji potpisao je ministar mr Raško Konjević 21. novembra prošle godine, a tu informaciju je za Dnevne novine potvrdio i Nikčević.

DN: Nikčević suspendovan jer je suvlasnik dvije privatne firme
Portal AnalitikaIzvor

Konjević je naložio da se Nikčeviću ujedno oduzme službena značka, legitimacija, oružje i druga sredstva, koja su mu povjerena na korišćenje (dva službena automobila).

"Za vrijeme trajanja zabrane obavljanja poslova u državnom organu, službeniku se isplaćuje naknada u visini 60 odsto zarade isplaćene u prethodnom periodu", stoji u tom rješenju.

Prema saznanjima Dnevnih novina, interna istraga protiv Nikčevića pokrenuta je na osnovu operativne informacije da je ovlašćeni zastupnik u dvije privatne firme "Speededu" i "Expert-Edu". Istraga je završena u junu prošle godine, kada je 13. tog mjeseca tadašnji rukovodilac Odjeljenja za unutrašnju kontrolu Veselin Šaranović dopisom obavijestio ministra Konjevića je provjerama utvrđeno da se Nikčević bavi poslovima nespojivim sa službenom dužnošću. Petnaestak dana kasnije , Konjević je od direktora Uprave policije Slavka Stojanovića, uz isto obrazloženje tražio pokretanje disciplinskog postupka, što je i učinjeno, zbog čega je Nikčevć 21. novembra privremeno udaljen iz službe.

Nezavisno od pisanja Dnevnih novina o suspenziji Nikčevića, on je juče javno napao ministra Konjevića i to riječima: "Pitamo javno ministra da li i protiv njega možda postoje neke krivične prijave, i zašto, kao legalista sebe ne suspenduje, po istim tim članovima Zakona koje primjenjuje prema pripadnicima Uprave policije". On, međutim, nije dalje obrazlagao tu svoju konstataciju.

Generalni sekretar Saveza samostalnih sindikata i predsjednik Sindikata Uprave policije Marko Nikčević juče je na konferenciji za novinare optužio rukovodstvo MUP-a da izbjegava socijalni dijalog sa sindikatom. Navodno, to traje već godinu i da su više puta uputili dopise na koje nijesu dobili odgovore.

 

 

Portal Analitika