Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • TLM Šibenik: Na nas nije bilo pritisaka, uslovi tendera za prodaju KAP-a nisu nam bili prihvatljivi

TLM Šibenik: Na nas nije bilo pritisaka, uslovi tendera za prodaju KAP-a nisu nam bili prihvatljivi

tlm
H
rvatska kompanija „TLM Šibenik“ demantovala je tvrdnje potpredsjednika Skupštine Crne Gore  Branka Radulovića da se nije javila na tender za prodaju KAP-a zbog toga što  im je poručeno „da se ne mješaju u već dogovorene stvari”.

 TLM Šibenik: Na nas nije bilo pritisaka, uslovi tendera za prodaju KAP-a nisu nam bili prihvatljivi
Portal AnalitikaIzvor

„TLM nije sudjelovao u natječaju za prodaju imovine KAP-a jer nam uvjeti tendera nisu bili komercijalno prihvatljivi. Razgovori sa svim institucijama i ljudima u Crnoj Gori bili su na primjerenom nivou i na TLM nije bilo nikakvih pritisaka s bilo koje strane i u bilo kom pogledu“, navodi se u saopštenju koje je TLM dostavio Portalu Analitika, uz zaključak da je TLM i dalje zainteresovan za ulaganje u Crnu Goru i u KAP ukoliko uslovi budu zadovoljavajući.

„TLM je i dalje zainteresiran za ulaganje u Crnu Goru i KAP ukoliko uvjeti budu zadovoljavajući, te ćemo sa zadovoljstvom razmotriti sve buduće poslovne prilike“, navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik Skupštine i poslanik Pokreta za promjene Branko Radulović, kazao je da je tender za  kupovinu imovine KAP-a bio protivzakonit, te pozvao Vrhovnog državnog tužioca da “utvrdi činjenično stanje".

Radulović je tvrdio da je “TLM Šibenik" bio zainteresovan da se javi na tender ali da im je poručeno “da se ne mješaju u već dogovorene stvari” i da se zbog toga “stidi Crne Gore”.

- Ljudi su mislili da se jave na konkurs i kontakrtirali su ministra Kavarića. Ali prije jedno 10 dana, javlja mi se gospodin iz TLM-a i pitam ga zašto se nije javio. Rekao je dvije stvari – prva - advokati su im rekli da se bespredmetno javljati na rasprodaju iza koje ne stoji država i gdje ne postoji zajedništvo. Druga stvar koju su mi rekli je da su dobili jasan savjet “da se ne mješamju u već dogovorene stvari”. Šokirao sam se. Stidio sam se Crne Gore. Stidim se Crne Gore zato što zaustavljaju prave strateške investiture, zato što je država zatočena i nema institucija – rekao je Radulović na današnjoj konferenciji za medije koju je  zakazao povodom nedavno održanog tendera za prodaju Kombinata aluminijuma.

 

Portal Analitika