Abiznis

Cetinje: Za kanalizacionu mrežu 900.000 eura

2201cetinje
N
acionalna jedinica za implementaciju projekata iz oblasti komunalne djelatnosti i zaštite životne sredine PROCON raspisala je poziv za dostavljanje ponuda za izgradnju kanalizacione mreže u Prijestonici Cetinje, u mjestu Grude - Donji Kraj. Projekat je vrijedan 900.000 eura, a sredstva za njegovu realizaciju obezbijedio je PROCON, u saradnji sa Prijestonicom Cetinje i Ministarstvom održivog razvoja i turizma.

Cetinje: Za kanalizacionu mrežu 900.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

„Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su iz grant aranžmana “Prozor opštinama” i dio su sistema rješavanja pitanja otpadnih voda u Cetinju. Pitanje otpadnih voda u Cetinju biće rješavano fazno, zbog složenosti projekta. Naredna faza biće izgradnja tunela Belveder, a zatim i raspisivanje tendera za projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda“, saopštila je direktorica PROCON-a, Sanja Mugoša.

Prva faza, na koju se odnosi raspisani javni poziv, obuhvatiće projektovanje i izgradnju fekalne kanalizacione mreže za mjesto Gruda, a ponude će biti otvorene 7. marta 2014. godine. Detaljnije informacije o pozivu dostupne su na web sajtovima PROCON-a, Prijestonice Cetinje, Uprave za javne nabavke i u Žurnalu Evropske unije.

Prijestonica Cetinje ranije je, u saradnji sa PROCON-om, raspisala i javni poziv za nadzor nad izvođenjem radova i reviziju glavnih projekata gradnje kanalizacione mreže. Evaluacija ponuda po ovom pozivu je u toku.

Portal Analitika