Društvo

LBGT Forum Progres: Nijesmo favorizovani od crnogorske Vlade

2201stevanMiliv
L
GBT Forum Progres odbacio je navode da je kao nevladina organizacija na bilo koji način favorizovana kod crnogorske Vlade. "Zahtijevamo da budemo zaštićeni od kvalifikovanja i podmetanja bilo koje vrste, saopštio je izvršni direktor ove NVO Stevan Milivojević.

LBGT Forum Progres: Nijesmo favorizovani od crnogorske Vlade
Portal AnalitikaIzvor

On reaguje na izjavu Danijela Kalezića, predsjednika Upravnog odbora Crnogorske LGBTIQ Asocijacije „Kvir Montenegro“, koji je kazao da savjetnik premijera za borbu protiv diskriminacije i ljudska prava Jovan Kojičić diskriminiše jednu LGBT grupu okupljenu oko Kvir Montenegra, dajući prioritet Forumu Progres.  

Milivojević naglašava da je Vlada dužna da javno i jasno objasni poziciju i članstvo njihovog predstavnika u vladinom savjetodavnom tijelu. Takođe, ključni je trenutak, zbog njegovanja vrijednosti i korektnih odnosa u civilnom društvu, da doprinos boljem razumijevanju, ali i zaustavljanju višemjesečne negativne kampanje, pruže koletivna NVO tijela posvećena njegovanju saradnje i dijaloga.

"U LGBT zajednici njegujemo međusobne odnose, a dijalog o LGBT politici je svakodnevan. Ne zanima nas ideološka, politička ili bilo koja druga pozadina bilo koje LGBT osobe.Kao manjinska organizacija isključivo smo fokusirani na potrebe, rezultate i istinsko unapređenje položaja LGBT zajednice. Saradnja sa Vladom u tom svijetlu je naš prioritet. I pored brojnih teškoća jako smo ponosni na ostvareni napredak, naš konstruktivni pristup i doprinos procesu. Zadovoljni smo i činjenicom što je u Vladi sve više stručnjaka s kojima se može razgovarati, a koji su posvećeni svom poslu i evropskoj agendi. Pamtimo i neka druga vremena u tom smislu",saopštio je izvršni direktor LBGT Foruma Progres.

On je naglasio da Kvir Montengro, od maja 2013. godine, od Foruma Progres ima otvoren poziv za dijalog o svim pitanjima u vezi LGBT politike i prakse.

"Nikada nismo i nećemo učestvovati u bilo čemu što je protivno autentičnim interesima LGBT zajednice i istinskim interesima civilnog društva", naglašava Milivojević.

Portal Analitika