Abiznis

RADULOVIĆ: Prodaja KAP-a protivzakonita

2201branko
P
otpredsjednik Skupštine i poslanik Pokreta za promjene Branko Radulović, kazao je da je tender za  kupovinu imovine KAP-a bio protiv zakonit i pozvao je Vrhovnog državnog tužioca da “utvrdi činjenično stanje".

RADULOVIĆ: Prodaja KAP-a protivzakonita
Portal AnalitikaIzvor

Radulović je istakao da je “TLM Šibenik" bio zainteresovan da se javi na tender ali da im je poručeno “da se ne mješaju u već dogovorene stvari” i da se zbog toga “stidi Crne Gore”.

- Ljudi su mislili da se jave na konkurs i kontakrtirali su ministra Kavarića. Ali prije jedno 10 dana, javlja mi se gospodin iz TLM-a i pitam ga zašto se nije javio. Rekao je dvije stvari – prva - advokati su im rekli da se bespredmetno javljati na rasprodaju iza koje ne stoji država i gdje ne postoji zajedništvo. Druga stvar koju su mi rekli je da su dobili jasan savjet “da se ne mješamju u već dogovorene stvari”. Šokirao sam se. Stidio sam se Crne Gore. Stidim se Crne Gore zato što zaustavljaju prave strateške investiture, zato što je država zatočena i nema institucija – rekao je Radulović na današnjoj konferenciji za medije koju je  zakazao povodom nedavno održanog tendera za prodaju Kombinata aluminijuma.

Potpredsjednik Skupštine je pozvao “VDT da pod hitno zaustavi pogibiju Crne Gore jer je procedura za  podaju KAP-a bila protivzakonita i da stoga utvrdi činjenično stanje”.

Radulović je istakao da je premijer Milo Đukanović kriv za situaciju u aluminijumskoj industriji u Crnj Gori.

- Taj čovjek je napravio veliko zlo Crnoj Gori i oko njega se sve vrtilo 20 godina. Ovo što  se dešava u posljednjih nekoliko mjeseci je najveća obmana. Ovakva prodaja KAP-a je najveća obmana koja se dešavala u oko KAP-a. Te obmane su do sada koštale Crnu Goru dvije milijarde dolara – rekao je Radulović.

On je optužio „interesnu grupaciju oko premijera Đukanovića“ da je sve ovo pripremila.

- Oni su pripremili da jedno živo tkivo aluminijumske indistrije segmentiraju i podjele kao da kod kola izvadite volan ili najvažniji lager i ta kola onda ništa ne vbalju. To bi u jednoj kontrolisanaj proceduri daju nekim svojima i da sve to kasnije u ovom ili onom obliku uzmu – poručio je potpredsjednik Skupštine.

Radulović je upozorio da „stečajni upravnik KAP-a ne potpisuje nijedan ugovor i stečajnog sudiju da ne ulazi u ovu veoma koruptivnu aktivnot“.

- Mi ćemo iz tih razloga to raskinuti – naglasio je on.

Govoreći o vlasniku nikšićke kompanije Uniprom Veselinu Pejoviću, Radulović je kazao da se raspitao o njemu.

- Ja sam čuo da je on iz Nikšića  pa  sam pitao za njega. Čuo sam da se  čovjek bavio preprodajom salate. Pitam se da li čovjek koji se bavio preprodajom salate i bio kondukter, kako su mi rekli, ima neku malu livnicu, može da se bavi ukupnim razvojem aluminijumske industrije. Taj čovjek i njegovo uličarsko ponašanje pokazuje o kakvom se mentalnom sklošpu radi – poručio je Radulović.

Portal Analitika