Društvo

Budva među 10 najfotografisanijih gradova na Balkanu

2101budvaaa
B
udva se nalazi na desetom mjestu najviše fotografisanih gradova na Balkanu, podaci su Sightsmapsa.

Budva među 10 najfotografisanijih gradova na Balkanu
Portal AnalitikaIzvor

Ukoliko ste se ikada zapitali koja svjetska metropola je najviše fotografisana, Google je tu da vam ponudi odgovor na ovo pitanje. Pomoću podataka sa servisa kao što su Panoramio, Google Maps te Google Earth, Sightsmap objedinjuje sve fotografije sa geolokacijskim informacijama u jednu veliku toplotnu mapu na kojoj su prikazana najviše fotografisana mjesta.

Pametni markeri automatski pokazuju top 10 gradova po broju fotografija, a na prvom mjestu našao se naravno - Njujork.

Čak osam od 10 vodećih gradova nalazi se u Evropi, a kako servis pokazuje, Pariz, Barselona, Rim i Istanbul takođe su visoko kotirani na ovoj mapi. Budući da je u osnovi baziran na Google mapama, servis korisnicima takođe nudi i mogućnost planiranja puta, pritom izračunavajući prosječno vrijeme puta i pružajući dodatne informacije o mjestima i znamenitostima.

Kada su u pitanju gradovi na Balkanu, Rovinj je zauzeo prvo mjesto kao najviše fotografisan grad na Balkanu, a odmah iza njega su uslijedili Split i Zadar. Prijestonica Srbije zauzela je tek četvrto mjesto, dok su Plitvička jezera i Dubrovnik zauzeli peto i šesto mjesto.

Na sedmom mjestu našao se Mostar, dok je jezero Bled za svega par mjesta preduhitrilo Zagreb koji je zauzeo deveto mjesto po broju fotografija. Deseto mjesto pripalo je Budvi, što nas dovodi do zaključka da su primorski gradovi ipak mjesta gdje se tokom godine proizvede najveći broj fotografija!

CdM

foto: www.bastabalkana.com

Portal Analitika