Društvo

DN: Šest tužilaca izgubilo mandat

sud
U
Službenom listu Crne Gore, koji je objavljen juče, konstatovan je istek mandata za šest tužilaca, te je time toliko tužilaštava dobilo vršioce dužnosti. Imenovanje višeg tužioca u Podgorici i još pet osnovnih tužilaca širom Crne Gore sada je neizvjesno jer je ono uslovljeno proglašenjem Tužilačkog savjeta, koje je prije nekoliko dana ozbiljno zastalo u proceduri, pišu Dnevne novine.

DN: Šest tužilaca izgubilo mandat
Portal AnalitikaIzvor

Dnevne novine saznaju da je funkciju višeg državnog tužioca u Podgorici izgubila tužiteljka Vesna Jovićević, a na njeno mjesto privremeno je postavljena jedna od njenih dosadašnjih zamjenica Sanja Jovićević.

Mandat je istekao i osnovnom državnom tužiocu u Bijelom Polju Mirku Bulatoviću, zatim njegovoj kolegenici iz Berana Gorici Golubović, kao i osnovnom državnom tužiocu u Kolašinu Vojislavu Grujiću.

Isto je stanje i sa Osnovnim tužilaštvom na Cetinju, gdje je mandat istekao osnovnom tužiocu Luki Martinoviću pa tu poziciju do izbora novog tužioca u prijetonici pokriva vršilac dužnosti, dosadašnji Martinovićev zamjenik.

Rakođe, mandat je istekao osnovnom tužiocu u Kotoru Borisu Saviću koji je, po sili zakona, mjesto ustupio jednom od dosadašnjih zamjenika.

Navedeni tužioci, prema saznanju Dnevnih novina, od početka godine ne dolaze na posao, već od kuće pripremaju kandidature za oglas na slobodno radno mjesto koje su nevoljno napustili.

 

Portal Analitika