Abiznis

DENKOVIĆ: Od recikliranog crvenog mulja i otpada praviću građevinski materijal

2201bazensl
V
lasnik tivatske kompanije Politropus Alternativa Ukrajinac Roman Denković, koji je pobijedio na tenderu za bazen crvenog mulja KAP-a, zemljište u Spužu i dio Prerade, najavio je da želi da pokrene preradu aluminijuma, sagradi fabriku za reciklažu otpada i proizvodnju tri vrste kvalitetnog građevinskog materijala.

DENKOVIĆ: Od recikliranog crvenog mulja i otpada praviću građevinski materijal
Portal AnalitikaIzvor

- Za izgradnju fabrike za reciklažu otpada potrebno je oko četiri godine i biće uposleno oko 300 radnika, a ukupna ulaganja će iznositi 50 miliona eura. Planiram da radim reciklažu crvenog mulja, izgradim fabriku za reciklažu tog i drugog otpada. Jedan otpad balansiraće drugi otpad i dobiće se jak i za ljude potpuno bezopasan građevinski materijal, koji je dosta vrijedan za građevinarstvo. U samom postupku obrade mulja, odvajaće se željezo i drugi materijal, rekao je Denkovič u intervjuu „Vijestima“,  dodajući da je za ekološku zaštitu bazena crvenog mulja potrebno oko 26 miliona eura.

On je rekao da ga ne zanima proizvodnja aluminijuma u KAP-u pa se neće javiti na ponovljenom tenderu. Kupio je jednu liniji Prerade, ali po njemu oprema nije u dobrom stanju.

- Naša tehnologija rada je potpuno bezbjedna za ljude i životnu sredinu. Novac i firma su moji tako da nemam nikakve veze sa crnogorskim biznismenima, zaključio je Denković.

Portal Analitika