Društvo

Kako pronaći izgubljenog psa?

2001pas
D
ruštvenim mrežama i zabavnim stranicama kao što su 9gag i Reddit proširila su se uputstva za pronalazak izgubljenog psa.

Kako pronaći izgubljenog psa?
Portal AnalitikaIzvor

Očajni vlasnik 12 dana nije mogao da pronađe psa na terenu obraslom gustom šumom, a savjetom su mu pomogli lovci na koje je naišao tokom potrage.

Vlasnik treba da uzme svoj komad odjeće koji je nosio barem jedan dan, što je moguće duže, kako bi odjeća poprimila njegov miris. Komad odjeće donesite do mjesta gdje je pas poslednji put viđen i tamo ga ostavite.

Ako pas ima ležaj, transporter ili omiljenu igračku, možete ostaviti i nešto od toga, uz pismenu molbu prolaznicima da ne sklanjaju ili bacaju te predmete. Ostavite i činijicu s vodom, ali ne i hranom jer bi to moglo privući životinje koje bi pas izbjegavao.

Vratite se drugi dan, a ako možete, provjeravajte navedeno mjesto više puta dnevno.

"Bio sam skeptičan i sumnjao da će moj pas uspjeti da pronađe i prepozna komad odjeće ako me nije čuo kako se derem za njim najglasnije što mogu punih 12 dana. Međutim, kada sam došao da provjerim drugi dan, sjedio je kraju svojih stvari koje sam mu ostavio. Nadam se da će ovo pomoći onima kojima se izgubio najbolji prijatelj", napisao je na kraju anonimni korisnik.

Izvor: Index.hr; foto: petfinder.com

 

Portal Analitika