Društvo

BIRN raspisao konkurs na temu generacije

2001birn
B
alkanska istraživačka mreža za novinarstvo (BIRN) raspisala je konkurs za novinarsku stipendiju u iznosu od 2.000 eura na temu generacije.

BIRN raspisao konkurs na temu generacije
Portal AnalitikaIzvor

Mogućnost prijave imaju novinari iz iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Kosova.

Precizira se da će kandidati koje izabere nezavisna komisija dobiti stipendije u iznosu od 2.000 i još toliko za troškove putovanja i istraživanja.

„Pored toga, imaće priliku da unaprijede svoj rad kroz učešće na seminarima i saradnju sa međunarodno priznatim urednicima. Proizvedeni članci će biti objavljeni na engleskom i lokalnim jezicima u istaknutim regionalnim i međunarodnim medijima. Osim toga, tri najbolja članka će dobiti nagrade u iznosu od 4.000, 3.000 i 1.000 eura“, piše u saopštenju.

Navodi se da je rok za prijavljivanje mart ove godine, a formular za prijavu, smjernice i dalje informacije o stipendiji su dostupni na internet stranici fellowship.birn.eu.com.

Iz BIRN-a su podsjetili da se svake godine, na otvorenom konkursu bira deset novinara koji dobijaju novac i profesionalnu podršku za svoja prekogranična istraživanja vezana za teme od značaja za region i Evropsku uniju a ove godine su po prvi put novinari iz Grčke pozvani da se učestvuju u ovom prestižnom medijskom programu.

Izvor: MINA; foto: mrezapravde.ba

Portal Analitika