Društvo

Pobjeda: Famozan račun sa deset devetki

20Money-Euro
N
akon što je objavljen razgovor sa specijalnom tužiteljkom za organizovani kriminal Đurđinom Ninom Ivanović o slučaju Crnogorske komercijalne banke CKB i vještačenju Pobjedi se javio jedan od ključnih svjedoka koji je upućen u poslove bivših menadžerki Milke Ljumović i Bose Tatar, kao i nekih drugih lica koja nijesu među okrivljenima, a bila su, kako on tvrdi, direktno uključena.

Pobjeda: Famozan račun sa deset devetki
Portal AnalitikaIzvor

Prema riječima tog sagovornika  Pobjede istragom je morala biti obuhvaćena kćerka Milke Ljumović Aleksandra Popović koja je bila šef kreditnog biroa i lično odobrila jedan od spornih kredita koji se našao u krivičnoj prijavi OTP banke.

„Bilo je raznih finesa koje su Milka Ljumović i Bose Tatar koristile da prevare poslovne partnere i sebi obezbijede korist, a jedan od izuma jeste tzv. prolazni račun, preko kojeg su pomenute gospođe minus pretvarale u plus i tako OTP grupi prikazivali falsifikovane izvještaje o navodnom uspješnom poslovanju. Preko tog famoznog prelaznog računa sa deset devetki (29291-9789999999999) stvarana je fikcija o uspješnom poslovanju“, istakao je sagovornik Pobjede.

U to su, kako tvrdi, bez njihovog znanja, bile uvučene određene kompanije kojima su Ljumović i Tatar obračunavale ogromne provizije za obavljanje djelatnosti preko CKB-a. Kompanije su to, naravno, morale saznati prije ili kasnije i nastajao je problem i pitanja otkud zaduženja po osnovu provizije.

Izvor: Pobjeda,CdM

Portal Analitika