Društvo

VUČINIĆ: Beogradska patrijaršija osilila i nasrće na državu, crkvu i nacionalno dostojanstvo

1901Stevo_Vucinic
B
eogradska patrijaršija pretvorila se u silu iznad društva i države i prijeti crnogorskoj državi, crkvi i nacionalnom dostojanstvu, kazao je za Televiziju Crne Gore potpredsjednik Savjeta Mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučinić.

VUČINIĆ: Beogradska patrijaršija osilila i nasrće na državu, crkvu i nacionalno dostojanstvo
Portal AnalitikaIzvor


Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije kazao je ranije danas da će se moliti Bogu da vrati razum mitropolitu Crnogorske pravoslavne crkve Mihailu, i dodaje da se narod ne može tako lako prevariti.



Vučinić kaže da su zle i uvredljive riječi Amfilohija, pokušaj izrugivanja sa mitropolitom CPC Mihailom, da bi se diskreditovala Crnogorska pravoslavna crkva i on lično kao njen poglavar.



"U tome saučestvuju komrumpirani djelovi državne administracije koji su mu s ruke u svim poslovima uperenim protiv naših državnih i nacionalnih interesa. Zato se beogradska patrijaršija pretvorila i osilila u silu iznad društva i države koja prijeti i nasrće na nas i sve naše – državu, crvku i nacionalno dostojanstvo", kazao je Vučinić.



On ističe da je izdaja vitalnih državnih interesa za tuđi račun uzela zastrašujuće razmjere.



"Takvom zločinačkim odnosu preosvećenog Amfilohija i njegove crkve prema ovoj zemlji i narodu ne vidi se kraja. Preostaje nam da se bogu molimo i prizivamo duha svetoda da urazumi preosvećenog i njegove da za tuđi račun ne jurišaju na Crnu Goru, Crnogorce i crnogorske svetinje", poručio je Vučinić.

 

Portal Analitika