Društvo

VUČKOVIĆ: Izgubljeno je ogromno vrijeme

1901vuckovic
V
ršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković najavio je da će od Ministarstva unutrašnjih poslova i policije zahtijevati studiozne analize koje pokazuju zbog čijih propusta su neriješeni brojni napadi i ubistva novinara jer se u suprotnom, kako je rekao, ne treba nadati koracima ka Evropi.

VUČKOVIĆ: Izgubljeno je ogromno vrijeme
Portal AnalitikaIzvor


Istraga povodom ubistva glavnog i odgovornog urednika lista Dan, Duška Jovanovića obnovljena je nakon deset godina.



Vučković rekao je da je izgubljeno ogromno vrijeme.



Kako je rekao, inicijalna kapisla za novu istragu su informacije koje je čuo na sjednici Odbora za odbranu i bezbijednost.



„Članovi Odbora su saopštili ono što su znali i to nam je dalo osnova da uradimo još neke provjere. Te provjere su izvršene i one će biti predetmet najskorijih razmatranja, možda već na narednom Odboru“, najavio je Vučković u izjavi za Televiziju Vijesti.



Prema njegovim riječima, materijalni dokazi su najsigurniji za istragu ali, kako je rekao, novih dokaza nakon toliko godina će teško biti.



„Svjedok je samo jedan mogući izvor informacija. Koliko su nam svjedoci i do sada bili izvor informacija najbolje svjedoči predmet osuđenog Damira Mandića. Tu je presuda zasnovana na materijalnim dokazima i to su najsigurniji dokazi“, kazao je Vučković.



On je naveo da se svi izvori informacija moraju upotrijebiti.



Vučković će zahtijevati od policije i Ministarstva unutrašnjih poslova studiozne analizte koje pokazuju zbog čijih su propusta su neriješeni brojni napadi i ubistva novinara i drugih ubistava.



„Ako tu analizu ne napravimo, mi nemamo sjutrašnji dan i ne nadajmo se da ćemo imati ijedan korak ka Evropi“, zaključio je Vučković.

 

tekst: mina, foto: aktuelno.me

Portal Analitika