Region

Anonimno prijeteće pismo uzbunilo sigurnosne agencije BiH

1801bihpolicija
S
ve sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovini - SIPA, OSA, Federalna uprava policije i kantonalne policije - u stanju su uobičajene i nešto pojačane pripravnosti i mi se ponašamo vrlo odgovorno prema prijetnji koja je stigla, iako mislim da nema razloga za velike nervoze, kazao je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.

Anonimno prijeteće pismo uzbunilo sigurnosne agencije BiH
Portal AnalitikaIzvor

Danas je Bosansko-hercegovačkoj radio-televiziji stiglo anonimno pismo s prijetnjama institucijama BiH. Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić izjavio je da pripadnici MUP-a istražuju slučaj i da su preuzeli pismo koje će biti predmet vještačenja. Prema njegovim riječima, s obzirom na sadržaj pisma, o njemu su obaviješteni MUP Republike Srpske, Federalna uprava policije, Sipa, OBA i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela. S druge strane, detalji sadržaja pisma nisu saopšteni.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske naložilo je podizanje stepena sigurnosti, nakon što je dobilo ovo anonimno prijeteće pismo.

- Situacija je pod kontrolom. Naći će se ko je poslao te prijetnje i on će biti priveden - kazao je ministar Radončiću Dnevniku Federalne televizije u komentaru podatka da je "stiglo pismo koje se odnosi na sigurnost stranih funkcionera u BiH“.

Upitan da li je tačno da je prijeteće pismo upućeno iz Zavidovića, on je kazao: "Mislim da jeste".

 

Portal Analitika