Društvo

Sindikat medija: Policija i Tužilaštvo da pronađu prave napadače

1801sindmedija
G
lavni odbor Sindikata medija najoštrije osuđuje postupanje policije i Tužilaštva u rasvjetljavanju napada na novinara Darka Ivanovića, odnosno na njegovu imovinu, kao i način na koji su, kroz hapšenje Roberta Banušija, željeli da stave tačku na slučaj.

Sindikat medija: Policija i Tužilaštvo da pronađu prave napadače
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, takođe se navodi da Sindikat medija zahtijeva da se do kraja rasvijetle okolnosti, da li je i zbog kojih motiva obmanuta, prije svega, crnogorska javnost, a potom i opšta načela pravde, a sve povodom iznuđenog priznanja Banušija, koji je navodno demolirao Ivanovićev automobil.

- Insistiramo da se slučajevi napada na novinare riješe, ali tražimo da odgovaju oni koji su počinili i naložili napade, a ne nasumično izabrani ili ucjenjeni pojedinci koji potpisuju unaprijed pripremljene izjave. Shvatamo da su nadležni i u policiji i u Tužilaštvu pod pritiskom zbog učestalih napada na novinare, ali njihov posao je da nalaze počinioce, a ne dobrovoljce i žrtvenu jagnjad – zaključuje se u saopštešnju GO Sindikata medija.

 

Portal Analitika