Društvo

IPSOS: TV Pink najgledaniji, rast rejtinga RTCG, pad TV Vijesti…

1801rejtingpocetnaIstraživanje gledanosti TV programa koje je sprovela agencija IPSOS  od 9. do 15. decembra 2013. godine, na reprezentativnom uzorku, pokazalo je da je TV Pink postala najgledanija televizijska  stanica u Crnoj Gori, da je javni servis RTCG postigao rast rejtinga i da je druga po gledanosti televizija, dok je televizija Vijesti pala na treće mjesto.

IPSOS: TV Pink najgledaniji, rast rejtinga RTCG, pad TV Vijesti…
Portal AnalitikaIzvor
1801tvpinkKako je danas saopšteno u informativnoj emisiji “Minut, dva” Televizije Pink, rejting gledanosti televizijskih stanica u Crnoj Gori igleda ovako: prva po gledanosti televizija je TV PINK sa 27,4 %, na drugom mestu je RTCG sa 21,7% populacije za oba kanala, na trećem TV Vijesti sa 20,4%, na četvrtom Prva sa 14 % učešća u gledanosti.

U odnosu na prethodno istraživanje, rađeno aprila 2013. godine, najveći rast gledanosti u posljednjih osam mjeseci bilježi TV Pink, koja je sa prvog mesta “skinula” TV Vijesti koje su u ovom period izgubile - trećinu gledalaca.

1801dnevnik2Značajan rast bilježi i RTCG, posebno Dnevnik  i Jutarnji program, koji gleda vise od 50 % gledalaca koji prate televiziju u tom terminu.

U prvih deset nagledanijih emisija najviše je emisija sa TV PINK, a prvi put se pojavljuju i programi Javnog servisa RTCG.

Kad je informativni program u pitanju, Dnevnik u 19 i 30 RTCG bilježi rast od skoro 30 odsto i dostiže gledanost od skoro 100.000 gledalaca.

1801tvvijestiNekada najgledanija informativna emisija TV Vijesti – Vijesti u pola 7 - doživjela je drastičan pad gledanosti: od 170 hiljada gledalaca koliko je nekada pratilo ovu informativnu formu, TV Vijesti izgubile su više oko 50.000 gledalaca, pa su danas izjednačeni sa udarnim dnevnikom RTCG.

Prema istraživanju IPSOS-a, TV Pink je neprikosnoven u takozvanom prajm tajmu, kada je njegov program ubedljivo najgledaniji. Pored zabavnih, serijskih i rialiti programa, izuzetnu gledanost bilježi i informativna forma “Minut,dva”, koja je u terminima od 20 do 24 sata najgledanija informativna forma u Crnoj Gori.

 

Portal Analitika