Abiznis

Objavljen novi tender za KAP

1601kapsastanakok
S
tečajna uprava Kombinata aluminijuma (KAP) objavila je danas u crnogorskim štampanim medijima novi tender za prodaju imovine podgoričke fabrike po početnoj cijeni od 28 miliona eura.

Objavljen novi tender za KAP
Portal AnalitikaIzvor

Tender, na koji svi zainteresovani ponude mogu dostavljati do 17. februara do 16 sati, objavljen je u Pobjedi i Vijestima i na sajtu Kombinata.
Na prodaju su ponuđeni građevinski objekti sa zemljištem u Botunu, koje čine objekti fabrike glinice sa pripadajućom infrastrukturom, kao i oni u Dajbabama gdje, između ostalog, spada i fabrika za proizvodnju anoda sa skladištem koksa i pogonom za reparaciju šipki i kandži, zgrada uprave Anoda, pogoni Elektrolize, Livnica sa pratećim radionicama za održavanje, kompresorska stanica, objekti fabrike Silumini sa pratećim radionicama za održavanje i infrastrukturom.
Na prodaju su takođe ponuđeni građevinski objekti sa zemljištem u Botunu koje, između ostalog, čine upravna zgrada KAP-a, zgrade ambulante, uprave transporta, centra zaštite na radu, servis za transportna sredstva, mehanička radionica, elektro i građevinska radionica, centralno skladište, objekti Vatrogasne službe, parking prostori i garaže, deponija čvrstog otpada sa pripadajućim objektima i objekat glavne ulazne kapije.
Ponuđena su i proizvodna postrojenja, oprema i uređaji, transportna sredstva i druga pokretna imovina zatečena na dan prodaje stečajnog dužnika. Tu spadaju i objekti sa postrojenjima za pretovar i skladištenje glinice i za pretovar i skladištenje sode u Baru.
Objekti unutar Kombinata ograđeni su i povezani infrastrukturom i servisnim saobraćajnicama, a KAP je povezan drumskom saobraćajnicom sa magistalnim putem i željezničkim kolosjekom sagrađenim sredstvima KAP-a, koji povezuje Kombinat sa željezničkom infrastrukturom Crne Gore.
Imovina koja se prodaje tehnološki i funkcionalno je povezana i namijenjena je za obavljanje djelatnosti proizvodnje aluminijuma.
Na prodaju su i poslovni prostori u naseljima Zabjelo i Drpe Mandića, kao i gradsko građevinsko zemljište u neposrednoj blizini centra Gintaš u Podgorici, udaljeno oko 400 metara od centra grada, površine 4,76 hiljada metara kvadratnih, i gradsko građevinsko zemljište na istoj lokaciji površine 511 metara kvadratnih.
Procijenjena vrijednost zemljišta, kako se navodi u oglasu, iznosi 52,04 miliona EUR, dok je početna prodajna cijena 28 miliona eura.
Pravo podnošenja pisanih ponuda imaju preduzeća i građani koja po pozitivnim propisima Crne Gore imaju pravo kupovine predmetnih nepokretnosti.
Zainteresovani za dostavljanje ponuda dužni su da do 17. februara do 16 sati dostave pisanu ponudu, dok je javno otvaranje ponuda zakazano za 20. februar u 11 sati u prostorijama podgoričkog Privrednog suda.
Ponuda, između ostalog, mora da sadrži puni naziv, sjedište i adresu preduzeća, njegovu djelatnost i reference, odnosno puno ime i prezime ako ponudu dostavlja osoba, adresu stana, jedinstveni matični broj i broj lične karte ili pasoša.

“Takođe, treba da sadrži podatak o imovini za koju se nudi kupovina i iznos ponuđene kupoprodajne cijene, kao i broj računa na koji će se napraviti povraćaj depozita u slučaju da se ponuda zainteresovanog ne prihvati”, navodi se u oglasu.
Ponuđači su dužni da uplate depozit u iznosu od milion eura.

Mina business

Portal Analitika