Društvo

Uhapšen Beranac zbog sumnje da je švercovao marihuanu

haps
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova –Uprave policije, Grupa za suzbijanje droga Bijelo Polje, Berane i Pljevlja su, juče 16. januara 2014. godine, lišili slobode i podnijeli krivičnu prijavu protiv M.Š. (29) iz Berana, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšen Beranac zbog sumnje da je švercovao marihuanu
Portal AnalitikaIzvor

Sumnja se da je M.Š. počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga na način što je 14. januara 2014. godine, po prethodnom dogovoru prodao manju količinu opojne droge marihuana - oko 5 grama A.M. (21) iz Berana radi daljeg stavljanja u promet.

A.M. je istoga dana lišen slobode i predat nadležnom tužiocu, dok se M.Š. intenzivno potraživao od strane policijskih službenika.

Policijski službenici su tragajući za M.Š. i postupajući po naredbama nadležnog sudije za istragu izvršili pretrese dva stana na području Berana i lišili slobode M.Š.

Prilikom lišenja slobode kod M.Š. je pronađen pištolj marke „Crvena Zastava“ kalibra 6,35 mm.

Pronađeno oružje je uz potvrdu oduzeto i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

O rezultatima pretresa je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju kojem je M.Š. nakon lišenja slobode predat na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika