Društvo

Sindikat medija: Podržana akcija STOP represiji nad novinarima

1701sindikat_medija
S
indikat medija Crne Gore organizovao je danas akciju STOP represiji nad novinarima, čiji je cilj da javnosti skrene pažnju na atmosferu u kojoj su novinari sve češće meta napada, od kojih većina nije razrješena. Štampani mediji-dnevni listovi Dan, Vijesti, Dnevne novine i Blic, kao i nedjeljnik Monitor, podržali su akciju objavljivanjem crnih strana sa porukom “Ovako izgleda Vaše pravo da budete informisani kada oni koji Vas informišu trpe represiju. Stop represiji nad novinarima!”. Istu poruku objavili su portali Analitika, portal Javnog servisa, CDM, PCNEN i portal Vijesti, saopšto je Sindikat medija.

Sindikat medija: Podržana akcija STOP represiji nad novinarima
Portal AnalitikaIzvor

Akciju su podržale televizija Atlas, Radio televizija Crne Gore i Vijesti.

Sindikat medija je zbog kontinuiranih i nerješenih napada, kao i atmosfere straha, pokrenuo kampanju tokom koje će pokušati da se izbori za bolji položaj i uslove rada medijskih radnika. Skupštini Crne Gore dostavljena je inicijativa za hitnim kontrolnim saslušanjem starješina ANB, MUP-a i Vrhovnog tužilaštva, kao i apel poslanicima da podrže nastojanje da novinari dobiju zakonsku zaštitu po ugledu na onu koji imaju službena lica, podsjećaju iz Sindikata medija.

Kako istiću, za 23.januar, Dan novinara Crne Gore, Sindikat medija je zakazao protesno okupljanje ispred Vlade Crne Gore, koja je najpozvanija da popravi uslove u kojima novinari rade.

Namjera Sindikata je da oko suštinskih pitanja objedini prije svega zaposlene, a same medije oko problema koji su nesporni i tiču se svih zaposlenih u ovoj djelatnosti.

Nerješeni i kontinuirani napadi na novinare i medije problem su svih nas pa i države koja pretenduje da bude dio EU, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika