Društvo

Krivična prijava protiv vlasnika „Valentina“

0308hapsenje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlasnik podgoričkog noćnog kluba „Valentino“ R. B. (49) iz Podgorice osumnjičen je da je organizovao prostituciju, kako u svom klubu, tako i izvan njega.

Krivična prijava protiv vlasnika „Valentina“
Portal AnalitikaIzvor

Policija je saopštila da mu se na teret stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Zbog posredovanja u vršenju prostitucije osumnjičeni su menadžer u klubu N. D. (37) i konobar D. V. (28).

Izvor Portala Analitika iz policije kazao je da ova istraga traje još od 2012. godine i da je predmet, po nalogu tužilaštva, procesuiran u redovnom postupku, zbog čega niejdan od trojice osumnjičenih nije uhapšen.

Prema policijskim saznanjima, djevojke koje su radile za R. B. naplaćivale su klijentima 100 eura za pola sata provedenih sa njima, sat je koštao 150, a za noć su uzimale 500 eura. Od toga je neznatan dio novca ostajao njima, dok je ostatak išao R. B. Izvor Portala Analitika je kazao da su djevojke novac predavale N. D. i D. V. a oni R. B. s kojim su imali „dil“ jer su i oni dobijali rpocenat od ugovorenih psolova.

Menadžer i konobar su bili zaduženi ne samo da ugovaraju klijente, već i da organizuju prevoz djevojkama ako je posao dogovoren van kluba ili van Podgorice.

Naš izvor kaže da su djevojke listom iz država u regionu, a u klubu su formalno radile kao plesačice.

Uprava policija je saopštila da je nakon višemjesečnih intenzivnih aktivnosti u saradnji sa Višim i osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovana akcija radnog naziva „Kleopatra“.

- Opsežne policijske mjere i radnje upućuju na sumnju da je R. B. počinio krivično djelo kriminalno udruživanje na način što je kao vlasnik noćnog kluba “Valentino“, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, organizovao grupu koja je, u prostorijama kluba “Valentino“ ali i izvan kluba, u dužem vremenskom periodu, organizovala pružanje seksualnih usluga za novac drugim licima od strane više lica ženskog pola zapošljenih u pomenutom klubu – piše u saopštenju.

Navodi se da se R. B. tereti i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija zato što je pretresom noćnog kluba „Valentino“ i stana koji u Podgorici koristi R. B. pronađeno 108 komada municije od vatrenog oružja različitog kalibra i jedan startni pištolj marke „ecol- dicle“, kalibra 9 mm.

Za N. D. i D. V. piše da je kriminalističkom obradom ustanovljeno da su djevojkama koje su radile u klubu ugovarali kada, gdje i kome da pružaju seksualne usluge kao i cijenu pružanja seksualnih usluga.

- O svojim radnjama i novcu stečenom na taj način obavještavali R. B. vlasnika kluba „Valentino“ – saopštila je policija.

 

 

Portal Analitika