Društvo

Žurić i Živković obišli započete radove u Bijelom Polju

17idriska_vrtic
P
redsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i direktor Direkcije javnih radova Crne Gore Žarko Živković obišli su danas projekte koji su u fazi realizacije, i one čija će realizacija započeti ove godine, a za koje su obezbijeđena sredstva.

Žurić i Živković obišli započete radove u Bijelom Polju
Portal AnalitikaIzvor

Žurić je istkao dobru saradnju sa Direkcijom javnih radova Crne Gore, na čelu sa Žarkom Živkovićem i naglasio da je, zahvaljujući toj saradnji, kapela u Nikoljcu, vrijednosti oko 250 hiljada eura, već završena i da je ostalo samo još da se uredi prostor oko objekta.

1701kapela

- Takođe, izgradnja vrtića, vrijednosti oko milion eura, u ulici Lenke Jurišević je u poodmakloj fazi, a završena je i kuhilja u Domu za stare i biće ovih dana puštena u rad, kao sadržaj koji dodatno unapređuje boravak korisnika Doma za stare. Takođe, ulice Radomira Medojevića, Šukrije Međedovića i 3. januara biće uskoro osvijetljene. Radovi su završeni, ostalo je još samo priključivanje rasvjete, istakao je Žurić.

17staracki

Opština Bijelo Polje i Direkcija javnih radova za ovu godinu su takođe planirali značajne projekte.  Biće rekonstruisana gradska tržnica, a radiće se i na valorizaciji Đalovića pećine, kao i  drugim projektima koji bi trebalo da  unaprijede kvalitet života Bjelopoljaca, turističku ponudu i ekonomski ambijent u Bijelom Polju.

Za izgradnju gradskog bazara izabran je izvođač radova, završena je građevinska dozvola i ubrzo će početi radovi. Takođe, ove godine će početi i izgradnja gradskog trga na potezu od Parka pjesnika do nekadašnje kafane Sutjeske, sa svim pratećim ulicama, a biće urađeni i novi kilometri asfalta.

Sa Živkovićem smo definisali principe na kojima će ove godine biti urađen projekat za valorizaciju Đalovića pećine, a napravili smo koncept i plan o asfaltiranju puta od Ravne Rijeke do Jasikovca i postavljenje žičare – gondole negdje na tom potezu, ukupne vrijednosti šest miliona eura, što bi  značilo otvaranje srca Bjelasice sa bjelopoljske strane, istakao je Žurić, kaže se u saopštenju Opštine Bijelo Polje.

Portal Analitika