Turizam

CTU prikupio 18.000 eura za spas zimske sezone

1601zimskasezonaok
A
kcija spašavanja zimske sezone, koja je dovedena u pitanje zbog loših vremenskih prilika, već daje prve rezultate. Akciju su pokrenuli zajednički ministarstva finansija, održivog razvoja i turizma, Nacionalna turistička organizacija NTO i Crnogorsko turističko udruženje CTU, već prošle subote, i mnogi turistički poslenici su se odazvali.

CTU prikupio 18.000 eura za spas zimske sezone
Portal AnalitikaIzvor

"Rodila se ideja da CTU dodatno pomogne sjever, da pokaže tu solidarnost i da smo mi jedno cijelo da ovdje nema sjever, jug, nego da je ovo Crna Gora i da mi dijelimo istu teritoriju, istu sudbinu i kada je njima loše, ne može nama biti dobro. Moramo pomoći da njima bude malo bolje. Odlučili smo da sakupimo novac i da ga damo NTO. Prvobitno je bila druga ideja, da mi organizujemo dva koncerta jedan u Kolašinu, drugi na Žabljaku, međutim bolje da se napravi sinergija da NTO sublimira sav taj novac jer ministarstvo finansija daje 20.000, ministarstvo održivog razvoja i turizma će danas (četvrtak) na Vladi da izađe sa prijedlogom da Vlada doda još nešto novca plus onoga što je dao NTO i što smo mi skupili i to će biti ozbiljna suma koja će da stvori neka dešavanja gore, koja će dodatno da stimulišu ljude da idu na snijeg da se skijaju. Inače je to svih ovih godina falilo i Kolašinu i Žabljaku, možda ove godine to postane reper i standard za sve iduće. Sezona je jako opasna i teška za njih, to je isto kao nama u julu da je presušilo more, ali tako je cijeloj Evropi, samo na visini od preko 3.000 metara ima snijega", kazao je predsjdnik CTU Žarko Radulović Primorskim novinama.

Prema njegovim riječima CTU je do 15. januara prikupilo oko 18.000 eura i to nije kraj.

"Mi smo svim članovima CTU-a dali podračun NTO gdje ide samo taj naš novac i odatle se namjenski troši, a oni će nam poslije dati finansijski izvještaj kako su ga potrošili. Akcija se odvija od Ulcinja do Herceg Novog i lakše je nabrojati one koji se nisu javili, nego one koji su se uključili u akciju. I što me posebno raduje tu su i brodski prevozioci, agencije, restorani, mali hoteli i vjerujte mi ponosan sam što radim u ovoj branši u kojoj rade ti ljudi" kazao je on.

(cdm.me)

Portal Analitika