Društvo

Žugiću titula docenta i tri predmeta na Ekonomskom fakultetu

1001zugaR
S
enat Univerziteta Crne Gore izabraće na sjednici u februaru ministra finansija Radoja Žugića u akademsko zvanje docenta, za tri predmeta na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. Tročlana recenzentska komisija, koju je izabrao Senat, utvrdila je da Žugić ispunjava sve uslove predviđene mjerilima za izbor u akademsko zvanje docent, piše Dan.

Žugiću titula docenta i tri predmeta na Ekonomskom fakultetu
Portal AnalitikaIzvor

Žugić je bio jedini kandidat koji se javio na konkurs UCG od 31.8.2013. za izbor u akademsko zvanje za oblast „Ekonomija javnog sektora i finansija” za predmete „Ekonomija javnog sektora”, „Korporativno upravljanje i kontrola” i „Revizija i kontrola” na Ekonomskom fakultetu državnog univerziteta.

- Žugićevo imenovanje očekuje se na izbornoj sjednici senata u februaru. Prema novim pravilima, nije svaka sjednica Senata ujedno i izborna, već se zakazuju na svaka dva ili tri mjeseca, u zavisnosti od broja kandidatura i procjene rektora, koji je i predsjednik senata - kazao je Danu član Senata.

Dekan Ekonomskog fakulteta Milivoje Radović i rektor Predrag Miranović juče nijesu odgovarali na pozive novinara Dana.

Žugić je u svojoj biografiji, objavljenoj u biltenu UCG, naveo da je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Podgorici 1985. godine, a da je dvije godine kasnije tu i magistrirao na temu „Međuzavisnost efikasnosti investicija i strukture privrede u Crnoj Gori”. Doktorirao je na Fakultetu za bankarstvo, osiguranje i finansije u Beogradu 2011. godine, na temu „Međuzavisnost strukturnih promjena i efikasnosti investicija na primjeru Crne Gore”.

Recenzenti za ocjenu Žugićeve kandidature za izbor u zvanje docenta na tri predmeta, Miomir Jakšić sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Nevenka Gliščević i Ana Lalević Filipović sa Ekonomskog fakulteta UCG smatraju da on ispunjava naučne, akademske i pedagoške uslove.

Da su akademska zvanja i radno mjesto na univerzitetima izuzetno popularni među članovima Vlade svjedoči i činjenica da je sedam ministara angažovano na nekom od fakulteta.

Na Univerzitetu Crne Gore rade ministri Milica Pejanović Đurišić, Branislav Mićunović i Vujica Lazović. Na Univerzitetu Donja Gorica angažovani su Petar Ivanović, Igor Lukšić i Vladimir Kavarić, dok je Sanja Vahović saradnik privatnih univerziteta Mediteran u Podgorici i Singidunum u Beogradu. Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević ranije je bio angažovan kao asistent na Univerzitetu Mediteran.

Portal Analitika