Društvo

Pozitivna podržava inicijativu Sindikata medija

14nat5
P
ozitivna Crna Gora podržava inicijativu Sindikata medija Crne Gore o hitnom kontrolnom saslušanju starješina Vrhovnog državnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbijednost i Ministarstva unutrašnjih poslova povodom neistraženih i sve učestalijih napada na novinare.

Pozitivna podržava inicijativu Sindikata medija
Portal AnalitikaIzvor

“Otvoreni lov i hajka na novinare mora konačno prestati a način da se to postigne je da odgovorni nađu, procesuiraju i osude nalogodavce i izvršioce napada na medije. Prije svega, potrebna je politička volja državnih organa da se novinari koji rade u korist države pišući istinu, zaštite i da im se obezbijedi jedno od osnovnih prava – pravo na rad”, istakla je portpraol Pozitivne, Nataša Gojković.

Prema njenim riječima, nijedan krivac za napade na novinare i medije od ranih devedesetih nije otkriven ili slučaj doveden do kraja.

“Krivaca nema od ubistva glavnog i odgovrnog urednika Dana Duška Jovanovića, preko prebijanja i zastrašivanja novinara pa sve do bombaškog napada na redakciju Vijesti. Sasvim je logično da se takvim nečinjenjem odgovrnih u državi dao motiv i alibi za napade jer su novinari postali legitimne mete a metodi i kreacija zločina prema njima bivaju slobodni izbor kriminalaca”, istakla je Gojković.

Pozitivna će, dodaje ona, u tom smislu takođe podržati i inicijativu da novinari dobiju adekvatnu zakonsku zaštitu kako bi mogli imati bezbjedno okruženje za normalan rad.

Izvor: CdM

Portal Analitika