Turizam

Azmont sufinansijer Praznika Mimoze

1301mimooozaaa
S
porazum o sufinansiranju ovogodišnjeg Praznika mimoze potpisan je juče između opštine Herceg Novi, JUK Herceg fest i kompanije "Azmont investments", saopštili su organizatori.

Azmont sufinansijer Praznika Mimoze
Portal AnalitikaIzvor

Definisani su finansijski i programski segmenti praznika koji bi od iduće godine trebalo da bude postavljen na novim osnovama. O "Mimozi" će brinuti posebna ustanova, što znači da bi organizacija trebalo da bude povjerena profesionalcima i stručnjacima.

“Festival  Mimoze Portonovi” je praznik Herceg Novog koji se održava u kontinuitetu  već 45 godina u cilju promovisanja grada i njegove turističke ponude. Zadovoljstvo nam je što smo ostvarili saradnju sa kompanijom Azmont Investments i što će festival, uz partnerstvo sa njima, zadržati tradicionalni koncept, uz kvalitetniji program, koji će biti podignut na znatno viši umjetnički nivo, a to nam od ove godine omogućavaju značajna novčana sredstva”, saopštio je Dejan Mandić,  gradonačelnik Herceg Novog.

Program će kao i do sada pratiti tradiciju, kroz spoj brojnih kulturnih i sportskih sadržaja, neizbježnih fešti od ribe, vina i muzike, maskenbala i karnevalskih povorki. Na ovaj način Praznik Mimoze Portonovi ispuniće jedan od svojih značajnih ciljeva, a to je oživljavanje turističke sezone i u zimskom periodu.

Namjera kompanije "Azmont investments" je da ta novoformirana služba tokom čitave godine osmišljava i priprema program “Praznika mimoze". Smataraju da bi festival trebalo pretvoriti u svjetski brend.

“Istorijsko potpisivanje ugovora o strateškoj saradnji između crnogorske kompanije  Azmont Investments i Opštine Herceg Novi i predstavljanje festivala ”Mimoza Portonovi” je prvi korak repozicioniranja festivala u veoma ambiciozan niz događaja, a sve to u cilju ujedinjenja lokalne zajednice, širenja ponosa i pozitivnog duha kroz čitavu zemlju. Namjera nam je da od festivala napravimo događaj svjetskog nivoa, i da sadržajima tokom mjeseca Mimoze  podstaknemo cijeli region da priča o njima i obnovi uspomene na dane iz vremena slavne Jugoslavije. Osnivanje zajedničkog preduzeća je pravi primjer biznisa za dobro svih” rekao je Ian Baner, savjetnik za manifestacije i sponzorstva u Azmontu.

Sa detaljima programa kao i ostalim dijelovima ugovora javnost će biti upoznata nakon press konferencije koja bi trebalo da bude održana u petak 17. januara. Sljedeće sedmice planirana je promocija i posjeta Beogradu, Podgorici i Trebinju.

"Praznik mimoze" počeće 31. januara.

foto: novosti.rs

Portal Analitika