Abiznis

GVOZDENOVIĆ NA ŽABLJAKU: Sezona loša, država će pomoći

gvozdenovic
N
edostatak snijega predstavlja ozbiljan problem za turističku privredu sjevera Crne Gore i to baš u godini kada smo uložili značajna sredstva i kvalitetno pripremili sve zimske turističke centre, kazao je ministar turizma Branimir Gvozdenović nakon razgovora sa predstavicima turističke privrede i lokalne uprave Žabljaka. Gvozdenović je poručio da se novonastaloj situaciji moraju preduzeti aktivne mjere na ublažavanju posljedica loše sezone.

GVOZDENOVIĆ NA ŽABLJAKU: Sezona loša, država će pomoći
Portal AnalitikaIzvor

"To su aktivnosti vezane za odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za naredni period kako bi relaksirali mogućnost kvalitetnijeg poslovanja zimskih centara u narednom periodu. Takođe podržavamo organizaciju sportskih, kulturnih i zabavnih manifestacija koje bi mogle da dodatno utiči na produžetak zimske sezone kada padne snijeg. U tom pravcu formirali smo tim u Žabljaku kojim će koordinirati predsjednik Opštine, a slično ćemo predložiti i u Kolašinu i drugim centrima", istakao je ministar Gvozdenović.

Pored kratkoročnih mjera razgovaralo se i o dugoročnim aktivnostima za pripremu ljetnje sezone i narednih zimskih sezona, kako bi se spriječile ovakve situacije , kao što je obezbjeđenje vještačkog snijega najavio je Gvozdenović.

Podšku turističkim radnicima pružiće i Opština.

"Donijeli smo određene zaključke, a najvažnije je da će Opština prolongirati plaćanje dospjelih obaveza turističkim poslenicima u prvoj polovini godine, a preporučićemo i Komunalnom preduzeću da i ono odloži naplatu svojih usluga" , kazao je predsjednik Opštine Isailo Šljivančanin.

Turistički radnici Žabljaka iako suočeni sa elementarnom nepogodom ohrabreni su efikasnom reakcijom državnih i lokalnih organa.

"Ovaj sastanak je jedno veliko osvježenje i ohrabrenje kada turistička privreda Žabljaka doživljava teške dane. No pored države i Opštine i mi turistički radnici trebamo da vidimo koje su naše rezerve i ideje i šta mi još možemo da uradimo da u natavku zime privučemo što više turista i produžimo sezonu i onda da s pravom tražimo pomoć i od Opštine i od države" , kazao je vlasnik hotela "Javor" Milenko Stijepović.

 

 

 

 

 

Portal Analitika